Még nagyon távolinak tűnik a nyár, de már ilyenkor érdemes elkezdeni az alakformáló edzéseket, ha látványos eredményt szeretnél elérni a strandszezonra. Ez a rövidke fenékformáló edzés önmagában nem eredményez bikinialakot, de kiegészítő testmozgás gyanánt nagyon jól működik, ha a feszes, tömör, kemény popsi elérése a cél.

hirdetés

A lokális edzéseknek csak úgy van értelmük, ha más-más mozgásformákkal kombinálod őket. Ez a rapid torna kifejezetten a fenék és a felső combok izomzatát veszi célba, melyek stimulálásával a megereszkedett, tónustalan területek újra feszessé válnak, a fejlettebb izmok pedig a löttyedt bőrnek is jobb tartást adnak.

Bár igaz, hogy az izomfejlesztés jó hatással van az anyagcserére, ám a nem kívánatos zsírpárnák ledolgozásához jóval összetettebb edzésprogramra lesz szükséged. Hetente kombináld a mindent átmozgató, zsírégető, kardió edzéseket, valamint a súlyzós és alakformáló gyakorlatokat. Oszd fel napokra a különféle feladatokat, a fenékre koncentráló napon pedig végezd el az alábbi tornát. Mindig tarts pihenőnapokat is, hogy az izmok regenerálódhassanak.

Fenékformáló edzés a feszesebb farpofákért

A hat percbe sűrített gyakorlatok alaposan megdolgoztatják a tomporizmokat, ezért az ülőmunka negatív hatásának ellensúlyozására kifejezetten ajánlottak. Ez a gyorsan elvégezhető rapid edzés fenéktájékon még látványosabbá teszi a pilates, a jóga, valamint a futás eredményét.

 

Végezd hetente többször a videóban látható feladatokat, ha tónusosabb, feszesebb, keményebb popsit szeretnél. Amikor már könnyűnek érzed a fenékizmosító gyakorlatokat, fokozatosan növeld az ismétlések számát.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés