Nyár elején sokan a tónusosabb, karcsúbb bikinitestre hajtanak, ez a lendület azonban nyár végére alábbhagy. Pedig a feszes kontúrok megtartásához célzott gyakorlatokra van szükség, a kizárólag diétával elért súlyvesztés ugyanis itt-ott löttyedt idomokat eredményezhet. A fenék ebből a szempontból is kritikus területnek számít, hiszen edzés híján könnyedén megereszkedhet, ellaposodhat.

hirdetés

Feszesítő tornával azonban szépen formálható, sőt, egy kis erőbefektetéssel teltebbé, gömbölydeddé, valamint keményebbé lehet varázsolni a felpuhult párnácskákat. Az alábbi gyakorlatsorhoz csak egy gumiszalagra van szükség, mely segít abban, hogy tartást kapjon a popsi.

A testedzés nem csak a testsúlykontroll és a fogyás miatt fontos, hanem az egészséges fizikum fenntartása, valamint az alakformálás szempontjából is szükséges. Az izmok karbantartásával elejét veheted a bőr látványos megereszkedésének, vagyis határozottabb testkontúrra tehetsz szert, de az anyagcsere működését úgyszintén lendületbe hozhatod.

A fejlettebb izomzat több energiát használ fel, ám úgy a legideálisabb, ha a dinamikus, pulzuspörgető vagy intervallumos mozgásformákat erősítő és feszesítő edzésekkel kombinálod.

 

A tompor lapos formája lehet alkati adottság is, ebben az esetben nyilván megvannak a korlátai annak, milyen mértékben lehet formálni, kissé teltebbé tenni az izmok kidolgozásával.

Ám gyakoribb, hogy a mozgásszegény életmód következtében ereszkedik meg, illetve laposodik el a popsi, ez az általános probléma pedig jól kezelhető célzott, lokális gyakorlatokkal, melyek megemelik, valamint kerekebbre, íveltebbre formálják a farpofákat. Ez persze, nem egyik napról a másikra történik, rendszeres erősítő torna mellett azonban viszonylag hamar bekövetkezik.

A hátsó felünk sajnos kíméletlenül árulkodik az életmódunkról, meglátszik rajta az is, ha sok cukros, többszörösen feldolgozott ételt fogyaszt az ember, és az aktivitás hiányát úgyszintén visszatükrözi. A löttyedt idomok megdolgoztatásához gyakran nem elegendő a lokális feszesítő edzés, érdemes mellette hetente többször gyalogolni, lépcsőzni, biciklizni.

A fenék három fő izomzatból áll, ebből kettő leginkább oldalt helyezkedik el. A harmadik felel a popsi gömbölyded formájáért, valamint azért, hogy szép tartása legyen. Az edzés ezt az izomzatot dolgoztatja meg, és annak is legfőképpen az alsó részét. Ezáltal lehet kicsi, vagy nagy a hátsó, az mindenképp kerekebb lesz. A megereszkedett bőr feszesedni fog, az izomzat pedig tónusosabban fejlődik tovább.

15 perc otthoni feszesítő edzés, amitől feljebb kerül, és kerekebb lesz a fenék

A felvételen látható edzés erősen megizzaszt, amennyiben gumiszalaggal végzed a gyakorlatokat. Ez azért is hasznos, mert nagyobb ellenállást kelt a gumi, ezáltal megnehezíti a mozdulatokat és megerősíti az izmokat. Ez azonban ne ijesszen el senkit attól, hogy belevágjon, ugyanis eszköz nélkül éppúgy elvégezhetőek a gyakorlatok. A teljes feladatsor 15 percet vesz igénybe, közben pedig egyperces etapok váltják egymást.

 

Lili Sabri, okleveles gyógytornász mutatja be a helyes pózokat, aki oktatóként és ösztönző mentorként segíti követőit eligazodni az alakformálás és egészséges életmód világában. Az általa felépített torna a combok felső részét, a csípőt, valamint a fenék domborulatait egyaránt formálja és erősíti, ám ehhez rendszeres edzésre van szükség.

Mivel rövidre van fogva a torna, ezért nem éri meg lépten-nyomon pihenőnapokat tartani. Ha kerek fenékre vágysz, legalább két hétig minden nap érdemes beiktatni a napirendbe, ugyanis csak így érhető el látványos változás.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés