Bár az ősz frizura manapság nagy támogatást kap a divattól, még mindig sokan gondolják úgy, hogy hatvan év alatt nem éri meg bevállalni. A nők többsége bizonytalan azzal kapcsolatban, milyen mértékben érvényesül a fiatalos, laza vagy nőies stílusuk, ha a hajfestés elhagyásával előtérbe kerülnek a tejfehér tincseik, ráadásul 50 felett sem mindenki tud azonosulni az eredeti, fehérbe hajló hajszálaival.

hirdetés

A gyönyörű blogger, Valerie Scottish remek példa arra, hogy a festetlen, teljesen ősz frizura nem feltétlenül korlátozza le a nőiességet, és a lezser, sikkes stíluson sem ejt csorbát. Az 57 éves nő öltözködésében nagyjából ugyanazok a fazonok bukkannak fel, amelyekkel a fiatalokat megszólító üzletekben is találkozhatunk, persze szívesen kombinálja őket klasszikus szabásvonalakkal.

Letisztult, nőies, divatos megjelenéséhez tökéletesen passzol a tejfehér haj, ami cseppet sem mutatja őt idősebbnek a koránál. Való igaz, hogy a deres, szürkés, ezüstös fényű frizurák nem minden bőrszínhez passzolnak, a kreolos, barnás beütésű arcot fáradtabbnak, öregebbnek mutathatják, hiszen alapvetően hideg tónusokról van szó. Ám a tejszínű tincsek melegebb, barátságosabb, lágyabb árnyalattal rendelkeznek, így akár még finomíthatják is a vonásokat.

Az alábbi hölgynek nem porcelánfehér, és nem is rózsaszínes, hanem barackos felhangú a bőre. Ez egy kifejezetten friss, meleg tónus, amihez kimondottan jól illik a derűsebb fényű, tejfehér frizura. Bár az öltözködésében főként semleges színeket használ, nagyon jól ért hozzá, hogyan hangsúlyozza arcának finom árnyalatait. A szolid sminkjével szintúgy rásegít az összhatásra, sőt, nagyon jól alkalmazza derítés céljából is a nőiesen visszafogott, csillogó ékszereket. Semmit nem visz túlzásba, amitől abszolút természetes a megjelenése, így jobban érvényesülnek a szép, finom vonásai.

Divatos és nőies stílus 50 felett: amikor a fiatalos öltözékkel együtt betalál az ősz frizura

Tény, hogy manapság másképp gondolunk egy ötvenes nőre. Sokan, akik a negyven határán vállalnak gyermeket, ötvenvalahány évesen még kisiskolás vagy kamasz csemetékkel rendelkeznek. A legtöbben ilyenkor teljesednek ki a munkájukban igazán, és cseppet sem érzékelik még magukon az életközépi válság tüneteit, mert esetleg épp valami új dologba vágtak bele, vagy pont elérték karrierjük csúcspontját.

A mai világban minden eltolódik, így nehéz egy negyvenes-ötvenes nőre ősz hajjal gondolni. Igaz, tudatában vagyunk annak, hogy az őszülés természetes, és sokaknál már a harmincas éveikben elindul a folyamat, így negyvenvalahány éves korukra akár teljesen megőszülhetnek. Mégis nehezen fogadjuk el, hogy ez így van, vannak, akik nem is akarnak tudomást venni róla.

Pedig nem a hajszín határozza meg a nőiesség mértékét, vagy a fiatalos, kortalan külsőt. A stílus, amibe a ruhák, fazonok, színek és divatelemek kombinálásán túl a megjelenés egésze is beletartozik, sokkal fontosabb. Lényeges, hogyan viseli valaki a tejfehér hajat, mennyire passzol hozzá a hideg vagy meleg fénye, milyen az illető mozgása, kisugárzása, személyiségének ereje.

Valerie Scottish esetében összepasszol a küllem és a kellem. A bőrnadrág sem hivalkodó rajta, és a szürke, fekete színek sem öregítik.

Tejfehér hajához lágy, finom sminket tesz fel, ami remekül kihangsúlyozza arcának szép vonásait és meleg tónusait.

Az 57 éves blogger ruhatára rengeteg olyan elemet tartalmaz, amelyeket a fiatalabbak is hordanak. Ám sokkal kifinomultabban variálja a különféle fazonokat.

Szereti a semleges árnyalatokat, mint amilyen a barna, a bézs, a szürke, a krémszín, a fekete vagy fehér, ám úgy ülteti be őket a szettjébe, hogy cseppet sem tűnik tőlük fáradtnak, fásultnak, vagy slamposnak.

Rém egyszerű ruhakészlete van, és sohasem cifrázza túl a megjelenését. Gyakran vadászik alapdarabokra, amelyek időtállóak, így pár év múlva is bátran előkaphatóak a szekrényből.

A kényelem és a praktikusság híve, amiről az általa választott szabások is árulkodnak, ugyanakkor mindig tetten érhető a nőiesség az összeállításaiban.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés