Bár az ősz haj manapság sikkesnek számít, a nők nagy része mégis igyekszik elrejteni a fakó tincseket. Különösen igaz ez a fiatalabbakra, hiszen sokan úgy érzik, a deres hajviselet sokkal idősebbnek mutatja őket a koruknál, ugyanis rengetegen még mindig az öregség árulkodó – és egyben bosszantó – jeleként tekintenek rá. A természetesen ezüstös frizura 40 alatt sem öregít, csak tudni kell viselni!

hirdetés

Az ősz hajszálak előbb vagy utóbb mindenkinél megjelennek. A húszas éveink végétől a szervezet már egyre kevesebb melanint termel, így a festékanyag fokozatosan eltűnik a hajszálakból. Bár a folyamatot megakadályozni nem lehet, egészséges életmóddal és a stressz elkerülésével némiképp lelassítható. Érdemes vasat, cinket, kalciumot, rezet, B6- és D-vitamint fogyasztani, hiszen ezek ösztönzik a sejteket a melanintermelésre, így a hajszálak tovább megtartják természetes színüket.

Ám a gének is nagyban befolyásolják a folyamatot, így előfordulhat, hogy sokkal hamarabb megjelennek az ősz tincsek a frizurában, mint ahogy azt az életkor indokolná. Gyakran már a harmincas évek derekán megszaporodhatnak a deres hajszálak, amelyeket a legkönnyebben festékkel lehet elfedni.

Az állandó festés azonban nem csak nagy macerával jár, hanem sok esetben kiszáríthatja, roncsolhatja a tincseket, ezért azok sokkal több ápolást igényelnek a későbbiekben. A havi gyakorisággal megejtett tőfestés idő- és pénzigényes, ráadásul nem hagy lehetőséget arra, hogy pihenjen, regenerálódjon a haj, ennek fényében pedig nem csoda, ha egyre többen vállalják fel természetes, őszülő tincseiket, akár negyven év alatt is.

Az alábbi nőket sokan talán fiatalnak találják ahhoz, hogy ősz frizurát viseljenek, ők mégis úgy döntöttek, örökre elhagyják a festéket, és büszkén megmutatják deres tincseiket.

Az ősz haj 40 alatt is sikkes

Az utóbbi években valóságos mozgalom vette kezdetét a közösségi médiában az ősz haj elfogadásáért. Ezek a bátor nők a személyes történetüket is megosztották fotóik mellett, melyekből fény derül arra, ki miért elégelte meg az örökös hajfestést.

A 26 éves nő viszonylag korán elkezdett őszülni, a festést pedig ördögi körként élte meg. Pár éve úgy döntött, hogy többé nem fedi el a deres tincseit.

A sötétebb hajban korábban megjelenhetnek a fakó szálak, és az őszülés is látványosabb, ezért, ha az elfedése a cél, sajnos szükséges a gyakori festés. Ez a vagány hölgyemény inkább bevállalta a kéttónusú frizurát, ami most egyébként is divatos.

A fiatal nő úgy gondolja, hogy 30 alatt sem jelentenek problémát a szürkés tincsek, ezért felhagyott a festéssel.

Bár a festék elhagyása sokszor problémás, ám legtöbbször még az átmenet is kifejezetten sikkes lesz.

Az ősz tincsek felvállalásában a koronavírus miatt kialakult járványhelyzet is fordulópontot jelentett, hiszen praktikussági okokból, sokan tavasszal hagytak fel a hajfestéssel.

Bár bizonyára szép volt a hölgy eredeti hajszíne is, a szürke és a barnás tincsek elegye igazán különlegessé teszi az arcát.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés