Sokan gondolják úgy, hogy a legtöbb trend a fiataloknak szól, amelyekből 50 felett már nem igazán lehet szemezgetni. Ám a közösségi médiában egyre több blogger cáfol rá arra a tévhitre, miszerint a divat korhatáros. A megfelelő darabok összeválogatásával, és pár ügyes praktikával igazán nőies stílus alakítható ki, és ehhez nem kell olyan butikokat felkutatni, melyek kifejezetten a középkorú és az idősebb hölgyeket célozzák meg.

A trendi ruhaüzletek célcsoportja általában a fiatalabb korosztály, ezért a kínálatot is a húszas, harmincas nők igényeihez igazítják. Reneszánszukat élik a haspólók és a rövid szoknyák, így az ötvenes hölgyeknek nincs könnyű dolguk. Bár a miniszoknya a középkorú nőknek sem tilos, sokan kényelmetlenül érzik magukat az apró darabban.

Az aktuális trendek helyett, érdemes az alapdarabok közül mazsolázni, hiszen a klasszikus fazonok letisztult nőiességet közvetítenek, túlzások nélkül. Természetesen a felkapott darabok is helyet kaphatnak a repertoárban, mivel egyes kreációk kifejezetten kortalannak számítanak. A merészebbek kísérletezhetnek a modern szabásvonalakkal tarkított retró viseletekkel, míg a visszafogottabb hölgyek a divatos kiegészítőkkel frissíthetik fel a megjelenésüket.

A népszerű blogger bebizonyította, hogy 50 felett is lehet csinosan öltözködni

Renia Jaz évek óta osztja meg a követőivel a szereléseit, amelyekben az aktuális trendek is helyet kapnak. A divatblogger már elmúlt ötven, mégis nagyszerűen kombinálja a csinos alapdarabokat a legmenőbb divatjegyekkel.

A stílusa egyszerre kifinomult és lezser: gyakran visel nőies kreációkat, ám a sportosabb darabokat sem szokta hanyagolni. Az elmúlt években a stílusmix a legmenőbb irányzat, amely erős hatást gyakorolt Renia öltözékeire.

A színharmónia szintén jelen van a szereléseiben, így a megjelenése egyszerre könnyed és légies. Látszik, hogy erőlködés nélkül válogatja össze a ruhadarabokat, amelyekben rendkívül jól érzi magát.

A blézerek a legjobban kombinálható darabok, így minden nőnek érdemes legalább egyet beszerezni. Kortalanul viselhető, és megfelelően variálva még az oversize kreációk is prímán muzsikálnak.

A divatblogger a feketét is kedveli, ám ügyel az egyensúlyra. A sötét árnyalat így nem teszi komorrá a megjelenését.

A világos színek derítik, fiatalítják az arcot. A túlságosan harsány árnyalatokat sokan kerülik, pedig finoman adagolva ezek is megjelenhetnek egy-egy szerelésben.

 

Kiemelt kép: Kirstin Sinclair / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés