Az ősz haj viselése különösen sikkessé vált az utóbbi években. Míg korábban az öregség jeleként takargatnivalónak titulálták, addig a mai divatnak köszönhetően, már a fiatalabb nők is szívesen festetik a frizurájukat szürkére vagy fehérre. A fakó tincseket nem kell szégyellni, sőt, ezek a hölgyek arra is rámutatnak, hogy mennyire feldobják a megjelenést.

hirdetés

Az ősz hajkoronát sokáig az öreges megjelenéssel hozták összefüggésbe, és többekben rögzült az a téveszme, hogy a lenőtt festék csakis az igénytelenség jele lehet, pedig gyakran épp egy átalakulás kezdetét jelenti. Az utóbbi években viszont egyre többen állnak ki a deres tincsek elfogadásáért, még Hollywood nagyasszonyai is megmutatták ezüstös frizuráikat a nyilvánosság előtt.

Húsz évvel ezelőtt még biztosan nem gondoltuk volna, hogy az ősz hajviselet egyszer majd ennyire sikkes lesz, pedig tény, hogy a megfelelő fazon segítségével képes feldobni a megjelenést. Az egyik legnagyobb előnye, hogy már nem kell havonta meglátogatni a fodrászt. A hajfestés sok macerával jár, a lenőtt frizura pedig cseppet sem esztétikus. Ezért őszülés esetén jó megoldás lehet, ha egyszerűen megszabadulunk a hajszálakat takaró festéktől!

Nőies megjelenés, amelyre az ősz haj teszi fel a koronát

A hajfesték eltávolítása időigényes, és cseppet sem veszélytelen eljárás, ezért csakis a technikában jártas szakemberre szabad bízni. A nem megfelelő készítmény súlyosan roncsolhatja a tincseket, amelyet a fakó, száraz hajszálak még jobban megéreznek. Az ősz frizura ápolására is nagyon oda kell figyelni, ezért a hosszabb fazonokat csak azoknak ajánljuk, akik nem érzik macerának az ezzel járó ápolást.

A rezes színárnyalat biztosan nagyszerűen állt a hölgynek, ám havonta egyszer érdemes vele meglátogatni a fodrászt. A szakember nem csak a festéket távolította el, hanem lépcsőzetes vágással tette még sikkesebbé a megjelenést.

A frizurában keverednek a fekete, a szürke és a fehér színek, a három árnyalat elegye teszi igazán különlegesség a hajviseletet.

A bob sokkal tömöttebb hatást ad a frizurának, így megnő a volumene. Vékony szálú hajjal rendelkező hölgyeknek ez az ideális fazon, és még a megjelenést is megfiatalítja!

A rendszeres hajfestés gyengítheti a hajszerkezetet, ami a tincsek elvékonyodását eredményezheti. A fodrász a seprűs végektől is megszabadította a hölgyet, majd leszívatta, világosította a festéket.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

 

  • Megosztás:
hirdetés