Minden egyes ősz hajú modell változtat egy picit az öregedés megítélésén. Miközben sok nő rejtegeti, szégyelli szürkébe hajló deres tincseit, világszerte egyre nagyobb a kereslet az ezüstös frizurájú középkorú és szenior manökenek iránt. Népszerűségük annak is köszönhető, hogy természetességükkel azt az üzenetet közvetítik: az idősödés jelei abszolút helyénvalók, és nem szabnak gátat a nőiességnek.

hirdetés

Natasha Young négy évvel ezelőtt, 45 éves korában került a divatvilág látókörébe. A most 49 éves édesanya teljesen laikusként csöppent bele a szakmába, azóta pedig ismert modellé vált Ausztráliában, és szépen egyengeti karrierjét.

Mielőtt jelentkezett egy érett korú hölgyeket foglalkoztató ügynökséghez, még nem volt kellő önbizalma ahhoz, hogy elfogadja ősz tincseit, és ne csak az öregedés jeleit, hanem az összképet lássa a tükörben. Egy újságcikk változtatta meg az életét és a nőiességéről alkotott képét, amelyben arról olvasott, hogy az ausztrál Silverfox MGMT Group negyven év feletti modelleket és tehetségeket keres azzal a mottóval, hogy a stílust nem korlátozza az életkor.

Bár felkeltették érdeklődését a cikkben foglaltak, hiszen a szépség kortalanságáról, az elfogadásról, és a középkorú, illetve a szenior modellek felemelkedéséről szólt, az önbizalomhiánya végül meggátolta abban, hogy jelentkezzen. Férje biztatására sem mert belevágni, de az olvasottak hatására elindult benne egy változás.

Másképp kezdte el szemlélni magát, nem az életkorán, és nem az idősödés jelein keresztül. Átformálta az életmódját és elkezdett edzőterembe járni, a rendszeres testmozgás pedig teljesen beépült a mindennapjaiba. Tudatosabban bánt a testével, végül egyévnyi testi-lelki átalakulás után elküldött néhány fotót magáról az ügynökségnek. Behívták egy személyes találkozóra, és bár nem érezte top formában magát, másnap már szerződést kapott.

Natasha gyönyörű ősz hajú modell: ma már imádja ezüstös frizuráját

Amint belevágott a modellkedésbe, Natasha megszabadult a az ősz tincseit elfedő szőke hajfestéktől, tavaly pedig egy rövidebb fazonra váltott, ami azóta a védjegyévé vált. Új frizurájával sokkal elegánsabb a megjelenése, de abban is sokat segített neki a váltás, hogy elfogadja önmagát.

Korábban úgy érezte, hogy ősz lenövéseivel sokkal öregebbnek néz ki a koránál, ám a rendszeres testedzés és a sok képsorozat, ami róla készült, idővel megerősítette önbizalmát.

Látta, milyen jól tud mutatni az ezüstös haj élénk színű rúzzsal és vidám árnyalatú ruhával, és mennyit dob a megjelenésén egy finom natúr makeup, és néhány kusza, pajkos lokni.

A sport pedig lételemévé vált időközben, a vele készült interjúkban gyakran hangoztatja, hogy a saját eredményei, ahogy halad előre, roppantmód motiválják. Élvezi, hogy több mindenre képes, mint a harmincas éveiben, az erőnléte, a közérzete is jobb, mint korábban, illetve sokkal definiáltabb, tónusosabb izomzatra tett szert.

Ma már lengébb öltözetben is bátrabban megmutatja csodás alakját, bár előtte sem volt miért szégyenkeznie, csinos és fitt nőként csöppent bele a modellszakmába.

Tavaly szerepelt egy reality-sorozatban, a Celebrity Apprentice Australia című műsorban, ami még jobban fellendítette ismertségét, de a számára legfontosabb sikereket belül érte el.

Instagram-posztjaiban általában megosztja követőivel, hogy milyen változásokat tapasztal magán, amióta modellként éli mindennapjait. Úgy érzi, ez a tapasztalat megtanította arra, hogy ha valami megrémíti, annak nem feltétlenül kell megállítania.

Introvertált, félénk személyiséggel vágott bele a modellkedésbe, nem volt biztos magában, de ez a kalandvállalás sokkal határozottabbá tette. Nem csak a külsejét, a megjelenését, valamint az öregedés jeleit fogadja el jobban a 49 éves modell, hanem az életkorhoz való viszonya is teljesen megváltozott.

Ma már nem úgy szemléli önmagát, hogy bármihez is idős lenne, hanem ráébredt arra, hogy minden fejben dől el, és a kor nem jelenthet akadályt!

A heti HIIT- és pilatesórák mellett újabban a súlyzós edzésekre koncentrál a gyönyörű ősz hajú modell, hetente kétszer edzőterembe jár, ahol egyik alkalommal a felsőtestét, a másikkal pedig az alsótestét formálja személyi edzője segítségével.

Úgy érzi, nem csak fizikailag, hanem mentálisan is erősebb lett, sokkal könnyedebben veszi az akadályokat, amióta rendszeresen sportol. Az étrendjét is megreformálta, hogy az egészségén kívül a testmozgás hatékonyságát, sikerét éppúgy támogassa a kiegyensúlyozott táplálkozásával.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés