A közösségi média világában nem új keletű, hogy számos blogger foglalkozik az ősz haj, a ráncok és az öregedés témakörével, ám nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos az önelfogadás. A legtöbben még mindig agyonretusálják fotóikat, és nem a valódi arcukat mutatják a külvilág felé. Ám sokszor nem a művi beavatkozások vagy filterek hozzák el a várt hatást, a természetesség sokkal inkább vonzó lehet.

hirdetés

Bár az idő múlásával járó testi változások abszolút természetesek, csak kevés nő meri felvállalni a koráról árulkodó jeleket. Még mindig megrökönyödést kelt, ha egy negyvenes-ötvenes éveiben járó nő festetlenül viseli ősz haját, míg hatvan és hetven felett valahogy elfogadottá vált. Pedig az ezüstös, fehéres frizura nem jelent egyet az öreges megjelenéssel, sőt, a stílusos, nőies küllemhez tökéletesen passzol, csak tudni kell viselni!

Egyre több olyan nő jelenik meg a közösségi médiában, aki nem csupán divatból fektet hangsúlyt az önelfogadásra. Süt róluk, hogy milyen felszabadultak, jól érzik magukat a bőrükben, és mindezt nem a filtereknek és a hamis képmanipulációknak köszönhetik. Az 54 éves Jin is ilyen, aki roppant fiatalos őszes hajával, nőiesen sportos, feszes alakja pedig motiváló erővel bír. Sokat tesz azért, hogy remek formáját megőrizze, ugyanakkor nem a külsőségek rabja. Smink nélkül is szívesen megmutatja arcát, a filterektől pedig tartózkodik.

Őszinte képeken és videókon mutatja meg, hogyan formálja és edzi testét, valamint hajszínének természetes változását is gyakran dokumentálja. Arra mutat rá, hogy az idősödés nem jelent egyet a nőiesség elvesztésével, ráadásul a testi változások bizonyos mértékig rendszeres sporttal késleltethetők. Szerinte nem az életkortól függ, ki hogyan érzi magát a testében, a fiatalos attitűd és kinézet elsősorban egy belső elhatározás kérdése.

Ez a blogger bebizonyítja, hogy az ősz haj nem egyenlő a nőiesség elvesztésével

A gyönyörű, 54 éves Jint immár több mint 680 ezren követik az Instagramon. A dél-koreai származású blogger az Egyesült Államokban nőtt fel, rendkívül büszke családjára. Közösségi médiás oldalát azonban az inspirálta, hogy más nőket ösztönözzön, hiszen ahogy ő fogalmaz, az öregedés elfogadása sokkal fontosabb számára, mint az, hogy ötvenévesen harmincnak nézzen ki.

Úgy döntött, ősz frizurára vált

Jin 2018-ban döntött úgy, hogy elfogadja hamvas tincseit, és nem takargatja az idő múlásának jeleit. Bár csak két évvel később vette rá magát, hogy megossza történetét az emberekkel, az első pillanattól kezdve dokumentálta a változást, így profilja számos előtte-utána fotót rejt. A gyönyörű blogger elképesztően jól néz ki ősz frizurával, még talán jobban is állnak neki az ezüstös, mint a sötét, éjfekete tincsek.

A folyamat kezdete talán a legnehezebb, hiszen az őszülés nem egyik napról a másikra történik. Jin több fotót is készített magáról időközben, így látszik, hogyan nőtt le eredeti hajszíne. A legtöbb nő ilyenkor adja fel a próbálkozást, inkább befesteti hajkoronáját olyanra, amilyen volt, vagy adott esetben leszívatja a sötét árnyalatot, és mesterségesen ősz hajra vált.

A titok a fazonban rejlik. Szuperül lehet játszani a lenőtt hajszínnel, és cseppet sem válik zavaróvá, ha a megfelelő formára vágja a fodrász. Persze a festéssel és a hamvasítással sincs gond, amíg profi kezekben van a frizura.

Az ősz hajú blogger nagyobb hangsúlyt fektet a sminkre, mint korábban. Bátran használ erősebb tónusokat, hatalmas fókuszt helyez a szemekre. Így kiemeli a tekintetét, a hamvas tincsek pedig ahelyett, hogy sápasztanák a bőrét, inkább ragyogóvá varázsolják a megjelenését.

Úgy gondolja, nem a hajszíne vagy az életkora határozza meg őt. Jobban érzi magát a bőrében, mint valaha. Instagram-oldalán nem csupán ösztönző posztokat tesz közzé, a hamis fotókra ugyancsak felhívja a figyelmet. A különböző filterekkel valóban bárki napbarnított, selymes és hibátlan bőrű nő lehet, ám a retus teljes mértékben elrugaszkodik a valóságtól. A természetesség sokkal imponálóbb.

Az edzést sem hanyagolja el, fittebb, mint valaha

Az 54 éves Jin nem csupán a haján változtatott, életvitele is hatalmas fordulatot vett. Heti 3-4 alkalommal edz, és szó szerint kirobbanó formában van.

Jó géneket örökölt, de feszes alakja nem kizárólag az örökölt adottságoknak köszönhető. Ötven felett saját magának is bizonyítani szeretne, hogy képes kitartóan, keményen edzeni, így a megereszkedett kontúrok miatt egyelőre nem kell aggódnia. Bár sok időt szentel a testmozgásnak, hogy karbantartsa magát, reálisan kezeli az életkorral járó testi változásokat, vagyis nem esik kétségbe néhány ránctól.

Stílusát az aktuális trendekhez igazítja

A blogger igyekszik olyan stílust kialakítani magának, ami igazodik ugyan az aktuális trendekhez, de cseppet sem túlzó vagy erőltetett. Csak olyan ruhadarabokat visel, amelyek finoman hangsúlyozzák nőiességét, valamint passzolnak az ősz haj hamvas tónusához.

 

Kiemelt kép: agingwith_style_and_grays/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés