Az öltözködési stílus, ha igazán őszinte, hűen tükrözi az embert. Jane Avis játékosan színes, kreatívan sikkes és nőiesen elegáns szettjei sokat elárulnak az ő gondolkodásmódjáról és életszemléletéről. Hihetetlen egyéniség, igazi túlélő típus, örök felfedező, aki szinte éhes a világra, az életre, és a hétköznapok legapróbb csodáit is észreveszi. Az csupán egy töredéke az ő énjének, hogy 90 felett is nagyon ad a külsejére, de a hangsúly azon van, hogy belül, a lelkében nem hajlandó megöregedni.

hirdetés

Ha csak egy pillanatra is megpróbáljuk Jane Avis szemén keresztül látni az életet, valami megváltozik bennünk, talán elindul egy folyamat. Már a puszta látványa is üdítő, eleganciájával, méltóságával, büszke tartásával valóban egy igazi Lady. Az a pár sor, amit elárul magáról az Insta-profilján, szinte az egész jellemét elénk festi.

Lady Jane Avis, az elegáns stílus megtestesítője: 90 felett is ragyog

Négy gyermekkel és hat unokával ajándékozta meg az élet, legyőzte a rákbetegséget, és mivel időskorát elég mozgalmasan tölti, saját bevallása szerint sokszor szenvedett el csonttörést, de újra és újra talpra állt.

Szerencsésen felépült a koronavírus-fertőzésből, és nem csüggedt el, amikor 15 hónapnyi karanténra kényszerült. Legelső Instagram-posztja idején – tavaly nyáron – még meglehetősen gyenge volt, de a hosszú bezártság után rögtön kirándulni ment, kirúzsozta magát, és virágot tűzött a hajába. Mert egy igazi hölgy a megpróbáltatások után is hölgy marad.

Azóta rendszeresen bejelentkezik csodás szettjeiben, ízlésesen kisminkelve, huncut mosollyal az arcán. Elképesztő az az erő, amit közvetít! Csodás személyiségével és elegáns öltözékeivel az Advanced Style fotósának figyelmét is felkeltette.

Út a hírnév felé

Ari Seth Cohen fotográfus és író eleinte hobbiból kezdett el idős embereket fotózni az utcán, akikben meglátta az egyéniséget, az örökifjú kreativitást és szenvedélyt, illetve a stílust. Akkoriban indította el blogját, amikor a divatkampányok és a street style jellegű oldalak még mellőzték az idősebb embereket.

A világ számos városában készített fotókat, melyeket később egy-egy gyűjteménybe rendezett. Így született meg az Advanced Style könyv, aminek utána a folytatása és a kifestőkönyv-változata is megjelent. Az Advanced Love kiadás pedig inspiráló idős párokról gyűjt össze portrékat, akik bebizonyítják, hogy a szerelem megélését nem korlátozza sem az életkor, sem az idő. A fotográfus videókat, interjúkat is készített az általa lencsevégre kapott izgalmas személyekkel, ennek alapján egy dokumentumfilm is létrejött.

A 94 éves Jane Avis pontosan olyan figyelemre méltó hölgy, mint akik miatt Cohen anno belevágott munkájába. Vele is készített interjút, melyben az idős nő főként az élet szeretetéről, erről az elképesztően erős hajtóerőről beszél. Az érett korúaknak és jóformán minden életkorú embernek szánt üzenetében arra világít rá, hogy mennyire fontos az élet élvezete. Hiszen annyi felfedeznivaló vár ránk naponta, amire rácsodálkozhatunk.

 

Az ő titka, hogy minden egyes napot megél, a koronavírus-járvány előtti életében nagy szerepet játszottak a társaságban, barátokkal eltöltött délutánok, a közös játékok, élmények. Fontosnak tartja a családot, az összetartást és a testmozgást, ami éltető erővel bír. Szerinte a titok roppant egyszerű: nem szabad feladni!

Menni kell tovább, felfedezni dolgokat, új utakat keresni, bővíteni az életünket, kielégíteni a kíváncsiságunkat. Jane jól tudja, van olyan pont, amikor nem bírja az ember, amikor nehéz talpra állni, de úgy véli, mindezekért megéri tovább menni. Szerinte fontos, hogy ha valami igazán érdekel és örömmel tölt el bennünket, soha ne érezzük öregnek magunkat hozzá.

Miközben megosztja gondolatait, tisztán csillog a tekintete, amit manapság csak ritkán lehet látni, ha belenézünk valaki szemébe.

Stílus 90 felett: az öltözködésben nincs korhatár

Jane Avist pontosan az a játékosság vezérli az élet minden területén, mint amikor egy-egy unokáját elkíséri Disneylandbe. Az örömök megélése nem korhoz kötött, éppúgy maga a stílus sem az.

Színes, elegáns, nőiességet sugárzó szettjei jól tükrözik egyéniségét és belső erejét.

Ha kilép az utcára, annak megadja a módját, mintha minden nap ünnep lenne. Csodás, kifinomult ízléssel válogatja össze nem mindennapi szereléseit, melyeket büszke tartással és elképesztő kecsességgel visel izgalmas, színpompás kiegészítőivel összeválogatva.

Coco Chanel több híres mondása is eszünkbe jut, ha ránézünk.

Annak ismeretében, hogy mennyi nehézségen ment keresztül Lady Avis, a híres tervezőnő másik őszinte gondolata szintén azonnal beugrik nekünk:

„Minél rosszabbul állnak a dolgaid, annál jobban kell kinézned!”

Nem, nem arra gondolt Gabrielle Chanel, hogy megszállottként kell harcolnunk azért, hogy fiatalabbnak vagy ultradivatosnak tűnjünk.

A stílus maga a lényeg, nem a pénz és az erőlködés, amivel esetleg mást akar mutatni az ember a külvilág felé, mint aki valójában. Ez a fajta belülről fakadó sikk kilencven felett is éppúgy az önkifejezést jelenti.

Ha olyan összhang uralkodik a megjelenés és a lélek között, mint Jane Avis esetében, a csoda egy szempillantás alatt megtörténik. A legnehezebb napokat is könnyebb átvészelni, ha a külsőnk azt üzeni számunkra, van erőnk felállni, nem adjuk fel!

Legalábbis számunkra pont ezt tükrözi Lady Jane Avis örök eleganciája és csodás lénye. Kilencven felett minden bizonnyal átértékelődik az élet, minden szempontból ajándék, ha ezt a kort megélheti és élvezheti az ember.

A kreatív, nőies stílus pedig, ha korábban is megvolt, 90 felett éppúgy adott! Miért kellene hátrahagyni?

Kiemelt kép: @ladyjaneavis/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés