A 80 éves modell, Andrée Acouri elképesztő sikereket ért a hatvanas évek modellvilágában. Csodás karrierutat járt be, és ő volt az első libanoni manöken, aki a legnagyobb márkákkal dolgozhatott együtt. Évtizedekkel később ismét címlapra került, és egy lenyűgöző fotósorozattal bizonyítja be, hogy a nőiesség és a vonzó kisugárzás abszolút nem függ az életkortól.

hirdetés

Andrée karrierje egy furcsa véletlennek köszönhetően kezdődött 1962-ben. Épp egy étteremben üldögélt a sógornőjével, amikor egy divattervező megszólította, hogy nincs-e kedve modellkedni. A fiatal nő bevallotta, hogy nincs ebben tapasztalata, ám a tervező ragaszkodott hozzá.

A 178 centiméter magas Andrée Acouri karcsú alakjával, mandulavágású szemeivel és sötét frizurájával azonnal megragadta a figyelmet, a kifutón pedig csak úgy sziporkázott. Kecses mozdulataival és nőies kisugárzásával mindenkit elbűvölt, ezért hamarosan már a legkeresettebb manökenek között tartották számon.

Az első bemutató után folyamatosan kapta a felkéréseket, és szinte az összes nagy márkának dolgozott. Rendszeresen megfordult a Chanel, Saint Laurent, Nina Ricci és a Dior kifutóján. Abban az időben Bejrút igazi világvárosnak számított. A nagy márkák rendszeresen tartottak ott bemutatókat, a show-k legfényesebb csillaga pedig Andrée volt.

A tervezőkkel úgyszintén baráti kapcsolatot ápolt, Nina Ricci megtalálta benne a múzsáját, így hosszú éveken keresztül volt a divatház exkluzív modellje. Andrée 35 éves koráig aktívan modellkedett, majd miután másodszor is férjhez ment, visszavonult.

A hatvanas-hetvenes években valóságos ikonnak számított, így a modellkedés után saját ügynökséget alapított, emellett rendszeresen segítette a fiatal lányok felkészülését a bemutatókra, szépségversenyekre. Mindig határozott, életvidám személyiség volt, pozitív szemléletét akkor is megőrizte, amikor rákbetegséget diagnosztizáltak nála. Azóta szerencsésen felépült, és még jobban tudja értékelni az élet ajándékait, illetve igyekszik minden pillanatot kiélvezni.

A 80 éves modell álomszép ruhákban állt kamera elé

A libanoni manöken most a Vogua Arabia felkérésére állt ismét kamera elé. Nyolcvanévesen éppoly megnyerő jelenség, mint fiatalon. Minden mozdulatából sugárzik az elegancia és a nőiesség. Valódi egyéniség, aki az évek során megőrizte rabul ejtő kellemét.

Az elmúlt években sötét hajszínét világosra cserélte, ám ez csak még inkább felerősíti karakteres eleganciáját. Életkorának jeleit sosem próbálta meg eltüntetni a manöken, nem élt a modern beavatkozások lehetőségével. A Vogue is igyekezett realisztikus fotókon ábrázolni időtlen szépségét, ezért nagyon ügyeltek arra, hogy ne szaladjon meg a retus.

Andrée bevallotta a magazinnak, nagyon örül, hogy még személyesen találkozhatott a híres tervezőkkel, ám picit sajnálja, hogy már nem fiatal, mivel a divat iránti szeretete töretlen, és boldogan modellkedne még manapság is. Rajong a nőies fazonokért, a kedvenc divatháza az Armani.

 

A fotózáson a nagy divatházak darabjaiban örökítették meg, minden felvétel lenyűgöző lett. Andrée belülről fakadó eleganciája, nőiessége a felvételeken keresztül is érződik. Ízig-vérig modell, látszik, hogy a szakma iránti szeretet a zsigereiben van.

 

Kiemelt kép: Vogue Arabia. 

Kép a cikkben: Vogue Arabia.

  • Megosztás:
hirdetés