Az idős modell szerint a ráncok nem takargatnivaló részletek az arcon. Bátran vállalja természetes megjelenését, személyisége hihetetlenül inspiráló.

hirdetés

Az idő múlása előbb vagy utóbb mindenkinél elhozza a nem várt változásokat. A korral a test és az arc is átalakul, szép lassan minden terület veszít tónusából, a kontúrok elmásznak, az arcbőrt pedig finom ráncok borítják. Ez az időszak igencsak megterhelő lehet lelkileg, s noha az öregedés nem egyik napról a másikra történik, nem könnyű hozzászokni ahhoz, hogy már nem ugyanaz az arc köszön vissza a tükörből, mint néhány évvel korábban.

Egy holland fotós, Denise Boomkens rendszerint megörökíti az öregedés természetességét, képek segítségével igyekszik átadni, hogy az idősödő megjelenés is lehet legalább olyan ragyogó és gyönyörű. Fotóival inspiráló, magabiztos hölgyek történetét meséli el, ezzel számtalan nőnek nyújt támaszt és ad motivációt az önelfogadásra.

Krista története tankönyvi példája lehetne a gyönyörű öregedésnek. A most 61 éves modell úgy véli, nem kell takargatni a ráncokat, nincs szükség retusra és temérdek filterre ahhoz, hogy egy nő igazán szép legyen. Hiszen a szépség, a nőiesség sokkal több külső jellemzőknél, nem a sima, feszes bőr a fokmérője.

Az idős modell szerint a szépség sokkal több a ráncok hiányánál

Szépen megöregedni. A legtöbb nőnek egy idő után valóban ez lesz a legfőbb célja, ugyanis sokan kifejezetten rettegnek a ráncoktól, valamint a test átalakulásától. A folyamat kiegyensúlyozott életmóddal, megfelelő praktikákkal lassítható ugyan, a változás azonban elkerülhetetlen. A 61 éves Krista remek példát mutat a közösségi médiában, bátran vállalja ráncait és testének változását.

Mindig gyermekekkel foglalkozott, persze emellett a modellkedést sem hanyagolta el. A fotósnak adott interjújában arról mesélt, hogy a kilencvenes években akár egy pattanás is el tudta rontani a képet, ugyanis nem volt digitális képszerkesztés és fotómanipuláció, amivel javítani tudtak volna az ember megjelenésén. Manapság talán mondhatjuk, ennek nem csak az ellenkezője igaz, sokan még át is esnek a ló túloldalára, ha az arc és a test tökéletesítéséről van szó.

Krista természetes fotóin tökéletesen kirajzolódnak az idő nyomai, nem takargatja ráncait. Az interjúban úgy fogalmaz, hogy az ember egy idő után rájön, hogy a szépség sokkal több a ráncok hiányánál és a bőrápolásnál. Persze eleinte ő is azon volt, hogy elfedje a változásokat, eltüntesse a barázdákat és a kivillanó ezüstös hajtövét. Egyszer azonban úgy érezte, ez cseppet sem teszi boldoggá és nem mellesleg igencsak drága mulatság is.

Lenövesztette a festéket, majd levágatta haját, hogy lássa, hogyan mutat ősz tincsekkel. Imádta az átalakulást. Azóta határozottan és büszkén vállalja, hogy az idő őt sem kíméli, s bizony az öregedés nem feltétlenül rombolja a nőiességet és a ragyogó kisugárzást. Egy nő kortól függetlenül is lehet gyönyörű. A szépség jórészt belülről fakad, nem kizárólag a bőrön láthatóvá váló vonalkák vagy az őszbe hajló hajszín az, melyek meghatározzák a megjelenést.

A 61 éves modell simán vállalja a közeli fotókat, de fürdőruhában éppúgy megmutatja testének változásait. Sokszor finom sminkben kapják lencsevégre, emellett persze azt is megmutatja, hogy a merészebb, vagányabb tónusokkal sem kell finomkodni. Az életkor csak egy szám, az a fontos, hogy az ember mennyinek érzi magát.

Kiemelt kép: Krista Jansen/k.r.i.s.t.a.j.a.n.s.e.n/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés