Az idős modell, Rosa Saito nem csak szépségével, hanem pozitív kisugárzásával is kitűnik a manökenek közül. A róla készült képeket csak ritkán retusálják, hiszen kortalan kisugárzását a személyisége határozza meg, és nem az, hogy milyen a bőre.

hirdetés

Korábban szinte elfogadott volt, hogy a modellek karrierje harmincéves korukra már leáldozóban volt, a divattervezők és a magazinok ugyanis főként a friss tehetségekre és a fiatal utánpótlásra fókuszáltak. Manapság ez a tendencia végképp megdőlni látszik, sőt, teljesen természetes, hogy a kilencvenes évek legendás szupermodelljei mindenhol megjelennek, Kate Moss például éppolyan népszerű, mint tiniként.

Az idősebb manökeneket szintén szívesen foglalkoztatják, nem ritka, hogy a hatvanas-hetvenes évek közkedvelt arcai alkalmanként felbukkannak egy divatbemutatón vagy magazinban.

Az ősz hajú idős modell mindenkit lenyűgöz pozitív kisugárzásával

Rosa Saito roppant figyelemre méltó nő, aki vonzza a tekintetet. A karrierje később indult be, mostanra pedig hatalmas sikereket ért el. A divatmagazinok, fotósok szívesen dolgoznak együtt az energikus nővel. Egyszerűen fáradhatatlan, és életvidámsága átüt a fotókon.

Rosa klasszikus értelemben véve igazi modellalkat, hiszen nem csupán filigrán, hanem csodás a csontozata, emellett már a puszta megjelenése méltóságteljes és elegáns. Ugyanakkor megvan benne az a fajta játékosság, aminek köszönhetően könnyed természetességgel mozog a kamerák előtt. Még a megkomponált pózok sem hatnak teátrálisan vagy mesterkélten, ha az idős modell megtölti őket lendülettel.

Rosa kivételessége abban rejlik, hogy nincs semmiféle manipuláció a jelenlétében. Büszkén viseli életkorából adódó ráncait, és nincs szüksége retusálásra ahhoz, hogy vonzó legyen. Egy erős, karakteres, magabiztos nőt látunk a képeken, aki nem akarja elhitetni a világgal, hogy a szépség és a fiatalos megjelenés alapfeltétele a feszes bőr, amely cseppet sem tükrözi a valós életkort. Az élet rendje , hogy az öregedés nyomot hagy a testen és a bőrön, de ez cseppet sem görget akadályt a személyiségből fakadó, sugárzó nőiesség elé.

A haját sem festeti, ezüstös frizurája csak még harmonikusabbá teszi természetes küllemét.

Ám Rosa nem csak szépségének köszönheti a sikereit. Rendkívül energikus személyiség, pozitív kisugárzása, életvidámsága a képeken keresztül is szinte átragad az emberre.

A fotósok ezt sokszor kihasználják, Rosa gyakorta vesz fel különleges pózokat, melyekkel mozgalmasabbá és beszédesebbé teszi a divatfotókat.

Kifejezetten jól állnak neki a táncos, kecses mozdulatok, melyek hangsúlyt adnak belülről fakadó eleganciájának.

A hetvenéves modell a divatszakma egyik különleges csillaga, aki őszintén közvetíti az időtálló gyermeki szenvedélyt és az életkortól független, zsigerből fakadó nőiességet.

 

Kiemelt kép: Rosa Saito / Instagram. 

  • Megosztás:
hirdetés