Deres, ősz haj esetén egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a smink erőssége, tónusa. Ez a blogger megmutatja, hogy a fiatalos külső nem feltétlenül a frizura árnyalatán múlik.

hirdetés

Egyesek szerint az ősz haj öregít. Bizonyos esetekben nem téved, aki ezt állítja, ugyanis a hamvas tincsek nem mindenkinek állnak jól. Az összhatás nagyban függ a bőrtónustól, az egyéni stílustól, a frizura minőségétől és állapotától, sőt, még a szemszín is beleszólhat az eredménybe. Éppen ezért vannak, akik életük végéig szorgosan festik a szürkülő szálakat, míg mások simán bevállalják a korral járó változás nyomait.

Tény, hogy a genetikai adottságok nagyban beleszólnak, hogy az ősz haj sikkes, merész és nőies, vagy inkább öregítő, sápasztó hatást eredményez-e, ám az öltözködéssel, valamint a megfelelő sminktechnikákkal sokat lehet segíteni a helyzeten. Nem mindegy, hogy az ember lánya milyen tónusokat használ a szemsmink elkészítésénél, de a rúzs színe éppúgy fontos az összkép szempontjából. Ez a gyönyörű blogger rendszeresen tölt fel videókat az Instagramra, a közösségimédia-platformon egyenesen bolondulnak érte!

Így garantáltan nem öregít az ősz haj: a sikkes, nőies smink a kulcs

Az ősz haj divatos manapság, sokan nem csupán a kor előrehaladtával vállalják fel az ezüstös tincseket, akár már egészen fiatalon hamvasítják frizurájukat. A világos, már-már fehérbe hajló árnyalat nem mindenkinek áll jól, könnyedén sápasztó, öregítő hatást kelt. Ettől függetlenül nem kell lemondani a tejfehér, a jégszőke és az ezüstös hajszínek trendjéről, sőt, az örökös festegetésnek is bátran búcsút lehet inteni, ugyanis a megfelelő öltözködés és egy jól eltalált smink remekül ellensúlyozza az ősz haj esetleges hátrányait. A színhasználattal kiküszöbölhető, hogy a rideg, ezüstös hajtónus fáradtnak mutassa a megjelenést.

Jeannine Carson videóiért rajong az Instagram, a gyönyörű blogger több mint százezer követőt tudhat maga mögött. A hatalmas népszerűség egyáltalán nem véletlen, sminkes videóiból, tippjeiből sokan ihletet meríthetnek. Zseniális érzékkel válogat a szebbnél szebb árnyalatok között, melyek kifejezetten passzolnak hamvas tincseihez. 2020 decembere óta egyáltalán nem festi a haját, megjelenését pedig abszolút a kortalan nőiességhez igazítja.

Olyan mindennapi, általános problémákra nyújt megoldást, amelyek sok nőt érintenek. Bár nem profi sminkes, hanem kerámiákat készít, a szépérzéke ezen a területen sem hagyja cserben. Amikor valaki elkezdi lenöveszteni a haját, idővel észreveszi, hogy a szemöldök bizony nem változik olyan ütemben, mint a frizura.

Mivel az ősz tincsek elvonják a figyelmet a tekintetről, valamint a bőr tónusa és textúrája is változik az idő múlásával, célszerű hangsúlyozni a szemek területét. A korábban használatos szemöldökformázók csak rontanak az összképen, mesterkélt és túlzó hatást eredményeznek. A blogger szerint a tökéletes smink kulcsa a finomhangolásban rejlik. Érdemes világosabb szemöldökzselét vagy ceruzát keresni, az még jobb, ha ezüst- vagy szürke színben pompázik.

Gyakran használ élénk tónusokat, de csak csínján bánik az erős sminkkel. Meg kell találni az arany középutat. Ha az ajkak merészebb árnyalatot kapnak, a szemek lehetnek visszafogottabbak, s ugyanez fordítva is igaz.

A finomabb, hétköznapibb sminkeket éppúgy kedveli, ám a szemekre ilyenkor nagyobb hangsúlyt helyez. A szemöldök formázása és a szempillák kiemelése nem maradhat ki a lépésekből, a megjelenés így lesz sugárzó és elképesztően nőies.

Jeannine a sminkelés mellett a szemüvegkeretekkel is trükközik. Mindig igyekszik olyat választani, amely nemcsak az aktuális öltözékéhez passzol, hanem a felvitt makeup színeivel is harmonizál. Persze nincs tengernyi szemüveg a fiókjában, csupán 2-3 darabot váltogat, amitől mindig különleges és stílusos a megjelenése.

Kiemelt kép: Jeannine Carson/gigi_goes_grey/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés