A Victoria’s Secret-angyalok feledhetetlenné váltak a divatszakmában, bár sokan közülük már más utakon járnak, most egy címlapfotó kedvéért ismét összeállt a legendás csapat. A fehérnemű-óriás évtizedeken keresztül szigorú szempontok alapján válogatta össze manökenjeit, manapság azonban már a testpozitív szemléletet, a női sziluett változatosságát, és az elfogadást helyezi előtérbe. A korábbi angyalok azonban nem vonultak feledésbe, a kifutókra vitt grandiózus show-kra mindenki emlékszik.

hirdetés

A Victoria’s Secret tíz évvel ezelőtt még jelentősen befolyásolta az ideális női testről alkotott képet. A reklámkampányokban, illetve a kifutón csakis szálkás, vékony, izmos testű modellek bukkantak fel. A manökeneknek rengeteg elvárásnak kellett megfelelniük, a szigorú szabályrendszer pedig még az úgynevezett angyalokra, vagyis az exkluzív modellekre is vonatkozott.

A fehérnemű-óriás rengeteg modell karrierjét segített beindítani, korábban angyal volt többek között Tyra Banks, Gisele Bündchen, Heidi Klum, Alessandra Ambrosio és Adriana Lima is. Az egykori reklámarcok fokozatosan elhagyták a céget, így a régi, legendás arcok közül manapság már senki sem látható a reklámkampányokban. Ennek ellenére a népszerűségük fikarcnyit sem csökkent, hiszen rendszeresen felbukkannak a nagy márkák divatanyagaiban.

Visszatértek a Victoria’s Secret-angyalok: a környezetvédelemre hívják fel a figyelmet

A Victoria’s Secret rendszeresen fotózta együtt a nagy reklámarcait, sok közös felvétel készült róluk, nem beszélve a karácsonyi reklámfilmről, melyben kiemelt figyelmet kaptak az angyalok. Ám mióta megszűnt a szerződésük a fehérneműcéggel, azóta sosem készült róluk közös felvétel. Most megtört a jég, mivel a More or Less címlapján ismételten együtt szerepelnek, méghozzá fehérneműben.

A hölgyek korábban is sokszor szerepeltek fehérneműben, ám az új fotósorozattal a fenntarthatóságra, környezetvédelemre szeretnék felhívni a figyelmet. Ez a legtöbbjük részéről nem csupán egy felvett szerep, többek között Candice Swanepoel és Alessandra Ambrosio is lelkes környezetvédőnek számítanak.

A címlapon Candice Swanepoel, Elsa Hosk, Alessandra Ambrosio, Stella Maxwell, Sara Sampaio, Martha Hunt, Lily Aldridge, Lais Ribeiro és Leomie Anderson szerepelnek. A címlap stílusosan az Earth Angels, vagyis a Föld Angyalok nevet kapta, ezzel is utalva a környezetvédelem iránti elköteleződésre.

Az exangyalok fehérneműt viselnek a felvételeken, de a kreációk most nem valamelyik luxusmárka kínálatából származnak. Csakis újrahasznosított holmikban láthatók, a ruhákat újságpapírból, csomagolóanyagból, karácsonyi dekorációból, régi játékokból és egyéb anyagokból készítették el.

Az csak még izgalmasabbá teszi a szereléseket, hogy egy-két összeállítás a Victoria’s Secret bemutatóin viselt összeállításokra hajaz. Ilyen például a Martha Hunt által viselt amerikai zászlós szett, amihez hasonlót Taylor Hill öltött magára a kifutón.

 

Ám ezenkívül is vannak hasonlóságok, hiszen a fehérnemű-óriás számos korábbi öltözéke megelevenedik az újrahasznosított alapanyagokból, ami csak még nosztalgikusabbá teszi az összhatást.

 

A fotósorozat igazán figyelemfelkeltő, emellett egy fontos ügyre hívja fel a figyelmet. A kreatív csapat láthatóan mindent megtett az egyedi hatás érdekében, hiszen számos olyan szettet készítettek, melyekről nehezen mondanánk meg, hogy nem igazi ruhadarabokat láthatunk a képen.

 

Kiemelt kép: Taylor Hill / Getty Images. 

Képek a cikkben: Taylor Hill, Samir Hussein / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés