Valljuk be, reggel kevesebben vannak azok, akik energikusan indítják a napot, és még kevesebben, akik a mozgásra is rá tudják venni magukat. Pedig ez a napszak a legideálisabb a tornára, még ha csak néhányat nyújtózunk is, már azzal is sokat tettünk a test felélénkítéséért.

hirdetés

Kíméletes, de hatásos torna kezdőknek is

Ha pedig a nyújtózáshoz intenzívebb erősítések is társulnak, megütöttük a főnyereményt. Igaz, rögtön felkelés után nem érdemes túlságosan megerőltetni a testet, inkább lazább, kíméletesebb feladatokat végezzünk.

A következő videóban pont ilyen gyakorlatokat láthatsz, ami tökéletes alapot ad, ha mostanában kezded rávenni magad a testmozgásra. Kezdők is végezhetik, hiszen a reggeli féléber állapothoz igazodva laza, közepes intenzitású a torna. Nyújtó és erőgyakorlatok keverednek benne, így nemcsak a tested válik hajlékonyabbá, de a fölös kalóriát is elégetheted vele. Nincs benne szünet, így egybe elvégezheted tíz percben, de ha szükséges, bátran pihenj meg. Minden gyakorlat fél percig tart, ami éppen elég idő ahhoz, hogy építsd az izmokat, formáld a tested és felpezsdítsd a vérkeringésed.

 

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés