A jóga tökéletes mozgásforma azoknak, akik még csak ismerkednek a rendszeres testmozgással, de a hosszútávú céljaik között az alakformálás, a test izomzatának megerősítése és a hajlékonyság elősegítése szerepel. Mivel a pózok kitartása jelentős erőbedobást igényel, a kalóriaégetés is megoldható vele.

A jóga a testet és az elmét is rendbe rakja

Ha valaki nem mozog rendszeresen, de a fenti célok fontosak neki, próbálja ki a következő videóban bemutatott jógagyakorlatokat, amik gyengéden, de alaposan átmozgatják a testet. Kezdők számára ideális gyakorlatsor, és akár naponta elvégezhető, ha gyorsan formába akar lendülni az ember. Hosszabb kihagyás után is remek a rutinba való visszatéréshez.

A jóga nagyszerű alapot ad ahhoz is, hogy közben lecsillapodjon az elme, a szabályos, folytonos légzéssel pedig friss oxigént juttathatunk a sejtekbe. Jóga előtt is fontos a bemelegítés, amit fej, kar és törzskörzéssel végezhetsz el néhány percben. Másra nem is lesz szükség, csak egy matracra és rád, és már indulhat is a testszépítés, kalóriaégetés.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés