Kate Moss és Brigitte Bardot között nehéz bármilyen formában is párhuzamot vonni, ha csak azt nem vesszük, hogy a színésznő fiatalon éppolyan szőke volt, mint a népszerű szupermodell. A hongkongi Vogue azonban mindkét ikonikus nőalak rajongótáborát megcélozta.

hirdetés

Brigitte Bardot már 86 éves, de bárhol felmerül a neve, sokan még mindig fiatal nőként látják maguk előtt. A francia színésznő a hatvanas évek ideálja volt, aki frizurájával, sminkjével, jellegzetes szájbiggyesztésével, valamint öltözködési stílusával és testalkatával is divatot teremtett.

Minden nő olyan akart lenni, mint ő: szőke hajú, dús keblű, darázsderekú, igéző szemű. Valóban, Kate Moss alakja nagyon eltér mindattól, amit Bardot képviselt.

A 47 éves modell egész más szexepilekkel vívta ki népszerűségét, például durcás szájbiggyesztés helyett a szétcsúszott heroinsikket hozta, ami sok mindent takart a kilencvenes években: a szinte kisfiúsan vékony alkatát, a kissé flegmatikus vagy álmatag nézését, amit direkt a divatfotók kedvéért fejlesztett ki, a szeme körül kialakult beesett gödröket, és a csapzott „jól van az, ahogy van” frizuráját.

Ami igaz, hogy Bardot és Moss is úttörőnek számított és számít a nőideálok között, mindketten valami egészen új divatot keltettek életre. A színésznő a kócos, szélfútta frizurájával és az erősen kihúzott szemeivel aratott sikert, a modell pedig az arccsontot hangsúlyozó sminkjét terjesztette el a tudtán kívül. A kilencvenes években az öltözködését is rengetegen másolták, sőt, sokan ma is szívesen elevenítik fel a szettjeit, hiszen ismét az általa kedvelt fazonok kerültek előtérbe a trendkavalkádban.

Bár van néhány közös pont, a két nő merőben eltérő szépségfaktorokkal rendelkezik, éppen ezért nagy vállalkozás volt a Vogue magazin hongkongi kiadásától, hogy a modell teljes attitűdjét és küllemét hozzáigazítsák a hatvanas évek hangulatához, és persze a Bardot-imázshoz. Nézzük, hogy sikerült!

Brigitte Bardot sminkjét és frizuráját eleveníti fel Kate Moss

Meglepően jól sikerült a tavaszi összeállítás, hiszen Luigi & Iango fotóin a két nő szexi kisugárzását és stílusjegyeit összegyúrva, egy modern nőt alkottak meg, aki a hatvanas évek színes virágmintáit is igazán vagány módon viseli. Neccharisnya, tollboa, orrpiercing és tunikaruha uralja a fotókat, melyeken összemosódnak a múlt és a jelen határai.

A stylist, Sasa Thomann jól eltalálta az egyensúlyt a retró, a vagány, és a modern holmik elegyítésekor, így a modell által kedvelt kilencvenes évekből, Brigitte divatkorszakából, és a mai irányzatokból is felsejlik egy-két jellegzetes vonás.

 

Kate Moss valószínűleg póthajat kapott, és nem csak Luigi Murenu és Eddy Scudo tupírjának köszönheti vaskos, szélfútta, kócosan bájos frizuráját. A sminkes, Georgi Sandev a füstös, elmosódott hatású szemhéjsatírozással, és az éles szemkontúrokkal teremtette meg a Bardot-őrülettel átitatott hatvanas évek hangulatát, illetve a hússzínűre festett ajkakat is bevetette, enyhén túlhúzott szájkontúrral.

A szupermodell nem éppen mindennapi viselésre szánt ruhákban jelenik meg a fotókon, de még a nevetséges masnitenger, valamint a légies levélréteg alól is felragyog szépsége.

Kiemelt képek: Luigi and Iango/Vogue Hong Kong, Art Zelin/Getty Images.

Képgaléria képei: Luigi and Iango/Vogue Hong Kong.

  • Megosztás:
hirdetés