A füstös cicaszem most újra divatos, ráadásul nagy könnyebbséget jelent azok számára, akik nem ápolnak jó barátságot a tussal. A satírozós módszert könnyű elsajátítani.

hirdetés

A cicaszem ismét virágkorát éli, az ötvenes-hatvanas éveket idéző klasszikus tusvonaltól kezdve szinte minden változata trendinek számít idén. A füstös, elsatírozott verziója nappali sminkbe is könnyen beültethető, de éppúgy megállja a helyét az elegánsabb, alkalmi makeup-ban. A hírességek körében egyre népszerűbb ez a szemfestési mód, de a kifutókon szintén gyakran feltűnik.

Gyönyörű mandulavágású szemeket varázsol, így nincs is más hangsúlyos elemre szükség a sminkben. Egyszerűbb korrigálni, mint a tusvonallal megrajzolt cicaszemet, bár azért ennél a műveletnél sem ártanak a biztos kezek.

A sztárok új kedvence a füstös cicaszem: így utánozd le!

Bár nem mondanánk egy kifejezetten gyors sminknek, megéri bíbelődni a füstös cicaszemmel, hiszen vadítóan érzéki keretbe foglalja a tekintetet. Többfajta ecsetre is szükséged lesz, ha nekivágsz, és a szemhéjpúderekről se feledkezz meg!

Először speciális primerrel alapozd le a szemhéjadat, mert így tartósabb lesz a sminked. A mélyítő vonalat finom árnyékolással hangsúlyozd, majd vidd fel a szemsmink alapszínét, ami akár csillogó, vagy pezsgőfényű is lehet. Majd vékony, lapos ecsettel a belső szemzugból kiindulva rajzold körbe a szemkontúrt, egy általad választott szemhéjpúderrel ügyeskedve.

 

A vonalat kicsit húzd tovább a külső szemzugon, és vastagítsd meg. Egy vékony, hegyes ecsettel megerősítheted a kontúrt. Egy közepesen vastag, lapos ecsettel, színrétegezéssel és satírozással alakítsd ki a cicaszem vonalát. Úgy ügyködj, hogy ne egy erőteljes, hanem inkább elmosott kontúr legyen. Korrektorral korrigálhatod, ha cakkosra sikerül, és szépen kiemelheted a mandulavágású ívet.

Az alsó pillasort is satírozd át ugyanazzal a színnel, amit a kontúrvonal megerősítésére használtál. Majd a belső szemzugba rakj egy kis csillogást, és fesd ki a pilláidat, vagy ha úgy tetszik, ragassz fel műszempillát. Ez az erőteljesebb smink inkább estére, vagy alkalmi eseményekre való, de világosabb, kevésbé hangsúlyos színekkel nappal sem tolakodó a füstös cicaszem.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés