Kate Moss kiugró arccsontját már a kilencvenes években is sokan irigyelték, de ma is nagyon divatosak azok a sminkek, melyek ezt a területet hangsúlyozzák.

hirdetés

Az arccsont hangsúlyozása nem új keletű a sminkdivatban, már a nyolcvanas-kilencvenes években is elterjedtek olyan kontúrozási technikák, melyekkel kiemelték az arc éleit, ezáltal keskenyítették körvonalát. Akkoriban sokan vágytak olyan csontos, ovális arcformára, mint amilyennel Kate Moss rendelkezik. Így nem véletlen, hogy a címlapokon mindig olyan sminkben jelent meg a modell, amely még látványosabbá tette arcának előnyös részleteit.

A hírességek kedvenc sminkese, Charlotte Tilbury, felfrissítette kicsit Kate Moss legnépszerűbb címlapsminkjét, ami bronzosítóval és vastag, vörös ajkakkal tereli a figyelmet az arcra. A rúzson kívül kizárólag natúr árnyalatokat kap a bőr, melyek friss és életteli színt kölcsönöznek az arcnak, mintha a viselője egy kiadós nyaralás után csöppent volna közénk.

Kate Moss annak idején gyakran lépett a kifutóra ilyen sminkben, majd a 2012-2013-as divatbemutatókon ismét elterjedt ez az arcfestési technika. Bár a kontúrozási hév manapság egyre finomodik, és inkább az arccsontra kerülő gyöngyházfényű highlighterek terelik a hangsúlyt az arcélekre, a modell kedvenc sminkje még ma is tökéletesen megállja a helyét a divatban, hiszen csínján bánik az árnyékolással, mégis optikailag keskenyíti az arc szélességét.

Kiemelt képek: Kevin Mazur/Inactive, Venturelli/Wirelmage/Getty Images.

  • Megosztás: