Megannyi sminktrend született már az évek során: volt, amit hamar elfelejtett a világ, de akadt pár olyan is, amit nem volt érdemes félredobni, annyira jól bevált. A cicaszem smink az utóbbiak közé tartozik.

hirdetés

 

A cicák sejtelmes pillantására emlékeztető smink a szemek tövében kialakított V alakú vonal, illetve a haj felé ívelő csúcsosabb él miatt kelt titokzatos, majdhogynem hipnotikus hatást, mely delejessé teszi a női tekintetet. Azért is nagyon kedvelt, mert a legtöbb szemformához teljesen passzol erőteljes kontúrjaival, és a világos, valamint sötétebb szemszíneket egyaránt könnyedén kiemeli. Optikailag megemeli a külső szemzugokat, és megnyújtja azok hosszát.

A szemceruzával készített cicaszem smink vonzó keretet ad szemeidnek

Ha visszatekintünk a múltba, számos olyan alak juthat eszünkbe, akik éltek-haltak ezért a stílusért, úgy mint az Ókori Egyiptom uralkodói, vagy olyan férfi zenészek, mint Mick Jagger, Prince, női körökben  pedig Sophia Loren és Brigitte Bardot is előszeretettel jelent meg kontúros szemekkel.

Az idén megrendezett New York Fashion Weeken számos modell viselt ceruzával vagy tussal készült cicás sminket, illetve Victoria Beckham saját szépségápolási márkája is piacra dobott Satin Kajal Liner néven ötféle könnyen kenhető, de tartós szemceruzát, amellyel ezt a sminkdivatot kívánja visszahozni napjainkba.

 

Ezt a sminket az teszi igazán meghatározóvá, hogy a szem felső és alsó vízvonalát, továbbá a két szemsarkot is ki kell húzni szemceruzával, masszívan kiemelve ezzel az érzéki tekintetet.

Ez a technika nem igényel annyi maszatolást, mint a füstös hatású sminkek. Leginkább a szem vonalát követi és körvonalazza, de nyugodtan lehet vele kíséretezni kedv szerint.

A még ennél is drámaibb megjelenés érdekében érdemes átmenni a már kontúrozott vonalakon szemhéjtussal. Ez sötétebb árnyalatot és tartósabb sminket eredményez, így egy rohanós nap, vagy egy hosszúra nyúlt éjszaka is könnyen átvészelhető vele.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés