Az 1990-es évtizedet szokták a divat világában a szupermodellek korszakának nevezni. Mivel ekkor váltak világszerte ismerté olyan nevek, mint Cindy Crawford, Naomi Campbell, és Kate Moss. Ők szerepeltek a legtöbb magazin címlapján, a kifutókon és reklámkampányokban, a népszerűségük pedig töretlen.

hirdetés

Szupermodellek akkor és most

Az utóbbi évtizedben, már teljesen megváltozott, hogy kiből lehet modell, és az arányok is eltolódtak. Sok modell valamelyik közösségi oldalon kezdte a karrierjét, vagy nem klasszikus értelemben vett szépség. Az utóbbi években egyre többet foglalkoztatnak a divatházak plus size modelleket, és már az esetleges szépséghibák sem jelentenek akadályt.

A ’90-es években viszont mást jelentett még modellnek lenni. A lányok tökéletes testtel és gyönyörű arccal rendelkeztek, népszerűségük miatt pedig nagyon sokat foglalkoztatták őket. A divattervezők sokszor múzsaként tekintettek rájuk, és gyakran együtt jelentek meg a vörös szőnyegen is.

Bár már eltelt több mint húsz év, a legendás szupermodellek ugyanúgy népszerűek, és mai napig kiemelt helyet foglalnak el a divat világában.

 

Nyitókép: Daniele Venturelli / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés