A brit Vogue decemberi számához hat különböző borító készült, méltán híres brit tehetségekkel, akik között Tilda Swinton, valamint Kate Moss és lánya, Lila Moss is felbukkan.

hirdetés

Hat év, hat címlap, hiszen Edward Enninful pont ennyi éve tevékenykedik főszerkesztőként a brit Vogue élén, és bár stylistként és divatszerkesztőként ő maga is ikonikus tagja az Egyesült Királyság kreatív vénáját meghatározó, világhírű tehetségeknek, a magazin decemberi kiadása nem róla szól, hanem alapvetően az eredeti, különleges és különc egyéniségeket ünnepli, akik hozzájárulnak az Egyesült Királyság kultúrájához.

A hat borítóval megjelent decemberi szám címe jól érzékelteti a különleges kiadás lényegét. Nagy-Britannia: Hagyomány és forradalom – a beszédes cím pedig azt a képletes maltert jelképezi, ami összekötő erőként bír a közös identitásukban.

Az Egyesült Királyság színészi tehetségeit a 63 éves Tilda Swinton, a 49 éves Olivia Colman és a harmincéves Jodie Comer képviseli, a brit divat szimbólumaként a 49 éves Kate Moss és 21 éves lánya, Lila Grace Moss-Hack jelenik meg, míg a zeneiparból a harmincéves rapper, Stormzy, valamint a 29 éves rapperként, énekesként és színésznőként ismert Little Simz tűnik fel egy-egy címlapfotón.

Tilda Swinton a tiszta, fehér borítón is éppolyan extravagáns, ahogy azt megszokhattuk tőle.

Tilda Swinton és Kate Moss is szerepel a nagy egyéniségek között: stílusuk meghatározó

Tilda Swinton egyedi öltözködési stílusa még egy fehér borítón is jól érvényesül, és bár Kate Moss esetében a rá jellemző hanyag elegancia kapott hangsúlyt, ami kissé szolidabb, lágyabb formában mutatkozik meg a címlapon, az mindkettőjükre igaz, hogy a megjelenésükben visszaköszönő egyéni stílusjegyek több ezer közül is abszolút felismerhetőek.

A koncepció, hogy a tehetség sokszínűségét fehér címlapfotókon mutatják be, szerintünk zseniális. Az igazi kreativitás ugyanis a szűk eszköztár ellenére is képes megnyilvánulni, kibontakozni. Igen, nem meglepő, hogy Tilda Swinton egy futurisztikus hangulatú szettet visel, ami úgy fest, mint egy dizájnos űrruha kissé hiányos változatban.

A színésznő abszolút felrúgja a sztereotípiákat, szembe megy mindennel, ami megszokott és konvencionális, kicsit olyan, mint egy űrutazó, aki nem alkalmazkodik a földi normákhoz. Jó értelemben vett különc, aki mer önmaga lenni, nem fél megmutatni a színeit, és ezzel nem árt senkinek.

Bár Kate Moss stílusa sokat finomodott az évek során, még mindig magában őrzi a lázadás apró szikráit, olykor vagány és lezser, máskor nőies, megfűszerezve a modellre jellemző lazasággal. A szintén modellkarriert építgető lánya, Lila is kezdi kibontakoztatni tehetségét, noha egész más karakter, mint az édesanyja, sokan ugyanazt a tüzet látják lobogni a szemében.

Tim Walker divatfotós igyekezett megragadni a címlaplistán szereplő tehetségek egyéniségét, egy-egy jól elkapott pillanattal tükrözni a rájuk jellemző személyiségvonásokat.

Ám nem csak a borítókhoz születtek csodás képek, a Vogue UK decemberi száma komplett fotósorozatot szentelt a tehetségeknek.

Kiemelt kép: Marc Piasecki/Wirelmage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés