Szexi stílusával Brigitte Bardot átformálta a hatvanas évek divatirányzatait. A filmvászonról ismert füstös szemsminkjét akkoriban sokan kihívónak tartották, ma azonban a nőiesség szimbólumaként emlegetik. Ilyen egy csábító cicaszem, amivel garantáltan sikert aratsz!

Brigitte Bardot stílusa még ma is kifogyhatatlan inspirációs tárházat jelent a nők számára. A napjainkban divatos francia sikk követői előszeretettel szemezgetnek a színésznő fiatalkori hajviseleteinek, öltözködésének, illetve sminkjének meghatározó jellemzőiből.

Az Instagram népszerű, átváltozásairól híres sminkesét is megihlette Brigitte Bardot elbűvölő cicasminkje, mely igézővé teszi a tekintetet. Bár ez nem egy ötperces smink, az instrukciókat követve könnyen elkészíthető, és megéri kicsit pepecselni vele, mert biztos, hogy nem marad el a hatása.

Igéző cicaszem, Brigitte Bardot stílusában

Brigitte Bardot egy olyan korban tette divatossá ezt a sminket, melynek legerősebb vonzereje a füstös cicaszem, amikor a nők zöme még prűd elvárásoknak felelt meg az öltözékével és a megjelenésével.

A hatvanas évek második felét már Brigitte Bardot, és úgy általában véve a szexszimbólum-jelenség is alakította. Bár tény, hogy a videóban látható smink nem nappalra való, napjainkban ez a stílus már nem annyira a bűnös bujaság, hanem az abszolút nőiesség szimbóluma.

 

Romantikus esti vacsorához, és elegáns összejövetelekhez egyaránt jól passzol a füstös cicaszem, melynek előnye, hogy sötét, morózus tónusai ellenére sem öregíti viselőjét. A derűs kontrasztok miatt az egész smink lágy, üde hatást kelt, és ellenállhatatlanul a szemekre vonzza a figyelmet.

Sok közös vonása van egyébként a mai, divatos sminkekkel, mint például a természetes hatású szemöldök, a nude, korallos árnyalatú száj, valamint a finom színátmenetekre épülő szemhéjárnyalás. Mivel az őszi trendekben a hatvanas-hetvenes évek stílusjegyei is helyet kapnak, ezt a sminket érdemes megjegyezni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés