A szélfútta hatású, kócos lokni nem csak a francia nőknek áll jól. Igaz, tudni kell viselni, ahogyan Brigitte Bardot is tette, akinek a fél világ bolondult lágyan ondolált, dús fürtjeiért. Persze, nem mindenkinek olyan vastag és sűrű a haja, amilyen neki volt hajdanán, de ez a három, egyszerűen elkészíthető frizura remekül trükközik a volumennel.

hirdetés

Brigitte Bardot sosem volt az a jólfésült fajta, hatalmas hajkoronáját texturált tincsek, vagy szélfútta hatású, kusza loknik tették mozgalmassá. A frufruja is pimaszul a szemébe lógott, amit csak hanyagul kisepert oldalra, ettől tűnt mindig olyan természetesnek az egyébként erősen szőkített frizurája.

A színésznő laza, de szupernőies hajviseletei már-már klasszikusok a divatban, amiket idén a hatvanas évek trendjének kedvéért érdemes felmelegíteni.

3 dús hatású, rendetlen frizura, amit imádott Brigitte Bardot

A vékony szálú, kevésbé sűrű haj volumenét is egyszerű felturbózni egy megfelelő sütővassal. Nem kell precíz csigákat kreálni, hiszen elnyúlt hullámokra lesz szükség. A hajsütés után alaposan fésüld át a loknikat egy arra alkalmas hajkefével, majd használj dúsító hajlakkot a hajtövek mentén.

A félig feltűzött frizurához csak egy masnira lesz szükséged, a függönyfrufrut pedig érdemes két oldalra fésülni. A fejtetőn összefogott copfból tincsenként feltűzött, rendetlen kontyot készíthetsz, amely anno őrjítően szexivé tette a színésznő megjelenését.

A szélfútta dús hatás a lényeg mindhárom hajviseletnél. Az elnyúlt, laza hullámok önmagukban is jól mutatnak, így nem muszáj összefogni a hajad, ám, a fejtetőre púpozott loknikkal is trükközhetsz.

Kiemelt kép: Ralph Crane/The Life Picture Collection/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés