Bár nem létezik olyan, hogy lokális zsírégetés, a hasizom erősítését nem éri meg elbliccelni, hiszen sokkal hatékonyabbá teszi a kardiózást, és ahhoz is hozzájárul, hogy gyorsabban beinduljon a fogyás. A változatos edzés a legcélravezetőbb, ha heti felosztásban egymást váltják a zsírégető, az alakformáló, és az erősítő gyakorlatok. Ha feszesebb, laposabb hasat szeretnél, ezeket a feladatokat ne hagyd ki a napi tornádból!

hirdetés

A hasi zsír makacs fajta, ami nehezen moccan meg pusztán attól, hogy diétás étrendre vált az ember. Kiadós mozgás is kell hozzá, és persze, célirányos izomterhelés, ami jótékony folyamatokat indít el a szervezetben.

A kiálló, löttyedt hasfal problémája gyakran azokat is érinti, akik alapvetően nincsenek elhízva, csupán egy-két pluszkilóval küszködnek. Nem mindegy ugyanis, hogyan oszlik el a zsír a testen, a renyhe izmoknak köszönhetően pedig könnyen puhává és formátlanná válhat ez a terület.

 

A jól tartó, erős izomzat nem hagyja előretolulni a gyomrot és a beleket, továbbá az emésztésre is jó hatást gyakorol, így kiegyensúlyozott étrenddel megtámogatva, könnyebben megszabadulhatsz a puffadástól. A has tónusozásával és szálkásításával karcsúbb lesz a derékvonal, formásabb, arányosabb, keskenyebb lesz a sziluett, ehhez azonban a pörgős kardió, vagy HIIT edzés is elengedhetetlen, melyek segítségével beindul a zsírégetés.

Szintén nagyban segíti a súlyvesztést a hasizmok alapos megdolgoztatása, mert megnő a zsigeri szervek vérkeringése, az izommunka során pedig energiát használ fel a szervezet. Ez összességében a zsíranyagcserét is fellendíti, de megfelelő étrend nélkül nem lesz látványos az alakváltozás folyamata.

Kezdd a változást a hasizom erősítésével: csak napi 8 perc edzés, de nem marad el a hatás

A hasizmok karbantartása nem csak akkor szükséges, ha fogyni szeretne az ember. A felpuhult, renyhe hasfal több terhet ró a gerincre, így huzamosabb ideig tartó ülő- vagy állómunka mellett megváltozhat a tartás.

 

Könnyebbnek érezzük azt a pozíciót, ha a vállunk előreesik, és kicsit meggörnyed a hátunk, mert a gerinctámogató izmok hamar elfáradnak. Az egyenes testtartásban a hasizmok is részt vesznek, viszont, ha ez a bástya gyenge lábakon áll, az egész torony szerkezete megdől.

A videóban látható gyakorlatok a hasizmok alsó és felső részét egyformán megdolgoztatják, szinte érezni fogod, ahogy felpezsdül a vérkeringés. Lehetőleg a préseléskor fújd ki a levegőt, és figyelj a ritmusra, hogy félúton ne vesszen el az energia. Nem a gyorsaság a lényeg, de a lendület fontos, ahogyan az is, hogy helyesen, megfelelő testtartással végezd el a feladatokat. A végén azokat az izmaidat is érezni fogod, amelyekről eddig nem is tudtál!

A bemelegítést ne hagyd ki az edzés előtt, utána pedig nyújtsd ki, és lazítsd el az izmaidat. Ezzel együtt még mindig nagyjából 10 percet vesz majd el a napodból, így bátran összevonhatod intenzívebb tornákkal. Ezzel a kombinációval látványos változásra számíthatsz nyárig!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés