A lapos, izmos has elérése nem is annyira lehetetlen, mint az elsőre gondolnánk. Természetesen fontos a megfelelő étkezés, valamint a lokális és a kardió edzések váltakozása, ám, ha rendszeresen elvégezzük a gyakorlatokat, már rövid időn belül látható eredménye lesz.

hirdetés

A renyhe hasizom sokakat érint, főként az ülő munkát végzőket, hiszen így szinte alig kap terhelést a hasfal. Ez nemcsak esztétikailag zavaró, hanem az emésztésre is rossz hatással van. A zsíranyagcsere így lelassul, és a felesleg könnyebben lerakódik a hasi területeken, amitől az egész sziluett sokkal szélesebbé válik.

Súlyvesztést főként kardió jellegű mozgás segítségével érhetünk el, hiszen lokális zsírégetés nincs. Ám az izmos has érdekében mindenképpen be kell iktatni kifejezetten erre a területre fókuszáló gyakorlatsorokat, ezáltal sokkal jobban fejleszthetőek az itt található izomcsoportok. A kardió edzések másik előnye, hogy pörgetik az anyagcsere-folyamatokat, így a szálkásítás még inkább felgyorsul.

Napi 6 perc a feszes és izmos has érdekében

Bár hat perc elsőre nagyon kevésnek tűnhet, mégis a gyakorlatok intenzitása a lényeg. Ez a videó olyan mozdulatokból áll, amelyek alaposan  munkára fogják a hasi izomzatot.

Elsőként haspréseket kell végezni, amelyek főként a hasfal felső részére fókuszálnak, majd lábemelésekkel, apróbb présekkel folytatódik a gyakorlatsor. Ezek leginkább a középső, illetve az alsó izmokat dolgoztatják meg. A videó kombinált plankinggel fejeződik be, amely még a derék oldalsó izmait is erősen igénybe veszi.

Természetesen fontos, hogy a feladatok megfelelően legyenek elvégezve, főleg a préselő mozdulatok. Ezért lényeges, hogy ne hátizomból dolgozz az emeléseknél, hanem valóban összepréseld a hasfalat. Ilyenkor mélyről fújd ki a levegőt, amikor pedig kinyújtod az izmokat, szívd le mélyre. A helyes légzéssel kivitelezett hasizomtorna sokkal hatékonyabb.

 

A feszes, lapos hashoz elengedhetetlen a megfelelő diéta: ami rostban gazdag étkezést jelent. Valamint, a folyadékbevitelre is ügyelni kell. A rostok nagy részét smoothie formájában is beviheted, emellett az elfogyasztott folyadék nagy része víz legyen, a cukros üdítőket lehetőleg mellőzd. A hasizom-erősítő edzéseket érdemes megtámogatni kardió mozgással is, hiszen ez nagyban hozzájárul a zsírpárnák eltüntetéséhez. A rendszerességről sem szabad megfeledkezni, mert csakis így érhető el tartós eredmény.

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés