A táncos mozdulatokkal kiegészített kardió edzés nagyszerű alternatíva lehet, ha szeretnél intenzíven mozogni, ám a klasszikus tornákat unalmasnak, monotonnak találod. Az erősítő etapokkal tarkított gyakorlatsor alaposan megizzaszt, a szuper hangulatról pedig a népszerű popslágerek gondoskodnak. Észre sem fogod venni, hogy keményen dolgoznak az izmaid!

hirdetés

A kardió edzések elengedhetetlenek a súlyvesztéshez, hiszen zsírégető tartományba tornásszák a pulzust, így a szervezet elkezdi felhasználni a tartalékait. A futás az egyik leghatékonyabb mozgásforma, ám sokan nem kedvelik, mivel unalmasnak, megterhelőnek találják. A biciklizés szintén szépen formálja a testet, ám a tavaszias, változékony idő gyakran akadályozza a mozgást a szabadban.

Az otthoni edzések jó alternatívának számítanak, mert a legtöbb gyakorlatsorhoz nincs szükség különleges eszközökre. A videókon látott mozgássorok nagy része kis térben is elvégezhető, így elkezdheted az alakformálást a nappaliban. Ha az a típus vagy, aki előre tart a kínlódástól, ezért hajlamos halogatni a tornát, ez a mozgásprogram abszolút neked való, mert szinte magával ragad a lendület, ezért cseppet sem érzed majd megterhelőnek azt a röpke félórát, amíg ugrabugrálsz.

Vidám táncos kardió, ami felpörgeti a szervezetet

A táncos edzéseket sokan nem tartják elég hatékonynak, mivel elsőre nem tűnnek túlságosan keménynek. Ám mivel sok ugrálást tartalmaznak, így zsírégető tartományba tornázzák a pulzust, és már napi 30-40 perc táncos kardió segít formába lendülni. A legtöbb videóban egymást váltják a magas intenzitású, illetve az erősítő gyakorlatok, ettől válnak igazán hatékonnyá.

A rendszeres testmozgás az egész szervezetre jótékony hatást gyakorol: felgyorsul a zsíranyagcsere, felpezsdül a vérkeringés és a sejtek oxigénellátása, ezáltal javul a koncentrációs és az állóképesség, csökken a belső feszültség és a szorongás, ennek köszönhetően pedig pihentetőbb lesz az alvás. Az alábbi 15 perces edzéseket egymás után végezheted, így tömény félórányi kardiózással lendülhetsz formába.

A videóban kardió és erősítő gyakorlatok váltakoznak. A magas intenzitású mozdulatsorok után guggolások következnek, amelyek erősítik a fenék, illetve a comb izmait. Az egész testet alaposan átmozgatja a feladatsor, egyik izomcsoport sem maradhat ki a mókából.

 

A táncos kardiót a zene teszi igazán élvezetessé, a népszerű popdalok csak még vidámabbá varázsolják a gyakorlatok végrehajtását, és szinte elrepül az a 15 perc!

 

A táncos edzések nem igényelnek előedzettséget, így kezdők is belevághatnak. Kombinálhatod más mozgásformákkal, és könnyedén beillesztheted egy bővített edzéstervedbe. A bemelegítésről ebben az esetben se feledkezz meg, hogy elkerüld a sérüléseket.

Ez a tréning akkor lesz a leghatékonyabb, ha más mozgásformákkal vegyíted. Az alakformálást és a súlyzós edzéseket sem szabad kihagynod – oszd el egy hétre a különféle edzésprogramokat -, melyek rendszeres gyakorlásával megakadályozhat az izomvesztést. Az izomnövekedést ösztönző táplálkozással még tovább növelheted a mozgás hatékonyságát, illetve a megfelelő folyadékbevitelről sem szabad elfeledkezni.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés