Nem minden nő szereti a szűkebb, karcsúsított fazonokat. Vannak, akik nincsenek kibékülve az alakjukkal, és akadnak olyanok is, akik egész egyszerűen komfortosabban érzik magukat a lezser szabásokban. A bő ruhák hallatán nem a nőiesség jut elsőre az eszünkbe, pedig a lenge darabokat is lehet sikkesen variálni. Andrea Eggers úgy véli, hogy a leegyszerűsített ruhatár 50 felett már aranyat ér!

hirdetés

Minden nő szekrényében akadnak kényelmes, lezser szabások, ám ezeket a holmikat általában nem a nőies megjelenéssel azonosítjuk. Tény, hogy a bő fazonok halmozása könnyen előnytelenné válhat, hiszen tömbszerűvé teheti az alakot azáltal, hogy elmossa a sziluett kontúrjait.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

Éppen ezért, a túlméretezett, szélesebb ruhadarabok viselésének megvannak a maga szabályai: leegyszerűsítve, ha felülre lenge kreáció kerül, alul érdemes egyenes, vagy szűkülő vonalakkal ellensúlyozni, és fordítva, ha az alsótesten bővülő a fazon, a felső inkább karcsúsított legyen, semmint terebélyes.

Persze, akad üdítő kivétel, amit Andrea Eggers blogger stílusa is jól példáz. A középkorú modell ötven feletti nőknek ad divattippeket, de nem a megszokott sémákat követi megjelenésével. Egy bizonyos kor után a praktikum és a kényelem felértékelődik az öltözködés terén, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy a nőiességnek végképp befellegzett. Egy kis rafinériával és jó divatérzékkel könnyedén össze lehet fésülni a komfortos ruhadarabokat a sikkes, hétköznapi eleganciával.

Bő ruhák, nőiesen: kényelmes stílus 50 felett

Sok nő számára okoz fejtörést a laza szabású ruhadarabok viselése. Egyesek úgy szeretnének divatosak maradni, hogy nem áldozzák fel a kényelmet a nőies megjelenés oltárán. Mások pedig azért részesítik előnyben a bővebb holmikat, mert elégedetlenek az alakjukkal.

Bizonyára nem kell magyarázni senkinek, mennyire feszélyezi az embert, ha egész nap behúzott hassal flangál, és az sem kellemes, ha az alakkövető fazon itt-ott bevág mozgás közben.

Ám a testvonaltól elrugaszkodó ruhák nem csak arra jók, hogy elrejtsék a kritikusnak vélt testtájakat, és a nem kívánatos zsírpárnákat. Ha jól használják őket, egyfajta hanyag eleganciát, és lezser nőiességet tükrözhetnek, ami esetenként fiatalos, vagány benyomást kelt.

Andrea Eggers stílusa a legjobb példa rá, hogy a bő ruhákat is lehet sikkesen, nőiesen variálni, hiszen nem feltétlenül előnytelenek, és az sem mindig igaz, hogy teljesen elnyelik a viselőjük alakját. Minden a fazonok összhangján múlik.

A zsákruha közkedvelt darab, mert nem mutat meg mindent, és sportosan, nőiesen egyaránt kombinálható. Hátránya azonban, hogy optikailag összenyomja az alakot, és sokkal szélesebbnek mutatja a sziluettet. A blogger azonban ügyesen trükközött: egy mélyebb V-kivágással a dekoltázsát hangsúlyozta, melynek alaknyújtó hatását egy hasonló alakzatban lelógó nyaklánccal fokozta. A monokróm szettben semmilyen kontraszt nem töri meg a test hosszanti vonalát, a testszínű papucs sem vesz el a lábak hosszából.

Az egyenes szabású ingruha a has és a csípő területét takarja, viszont nagy felületet mutat a lábakból. A sportos cipőt az aranyszín teszi extravagánsan nőiessé.

A hálóingszabású ruha kétélű dolog: vagy tönkre vágja, vagy fellendíti a megjelenést. Az egyszerű fazont a romantikus stíluselemek teszik igazán különlegessé. Tikkasztó melegben például, ez az egyik legideálisabb viselet, ami szimpla papuccsal kiegészítve is jól tud mutatni, ha nem nyeli el a viselőjét.

Andrea szívesen kombinálja lezser ingekkel a kényelmes chino és jogger típusú nadrágokat. Ilyenkor leginkább a színharmóniával teremt egyensúlyt. Nem csak monokróm, hanem két- vagy háromtónusú szetteket is visel, melyeknek megvan a maga színritmusa.

Bő pulóver és kardigán: jó ötlet egyenes szárú nadrággal társítani a hosszított, lenge fazonú pulóvereket. A finom fagylaltszínek nőiesebbé teszik az összeállítást.

A tunika nőies viselet, de megkívánja a szűk pantallót. Mivel hosszú a szabása, eltakarja a has, csípő és comb területét, amivel sok nő nincs kibékülve. A magasra helyezett öv karcsúsító hatása tagadhatatlan, érdemes minél gyakrabban elsütni ezt a trükköt!

Blézer és kosztüm: hiába bő a fazon, az egyenes szabás nem húzza szét vészesen a sziluettet. Nőies, mégis komfortos viseletet garantálnak ezek a fazonok, melyekben nem kell egész nap behúzott hassal járni.

Egy efféle, hasítékkal ellátott ingruha tökéletes választás lehet azoknak, akik a hasukról és csípőjükről szeretnék elterelni a figyelmet. A hosszanti szabásvonalak megnyújtják az alakot. Bár a sötét rúzs kissé előnytelen a blogger számára, a bő ruhákat profin variálja.

Kiemelt képek: eggersandrea/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés