A 2021-es tavaszi trendek között számos visszatérő darabbal találkozhatunk, melyek nem csak a retró divat kedvencei. Rengeteg nőies fazon került fel a kedvencek listájára, ezekből szemezgettünk.

hirdetés

Már jó ideje a nosztalgikus irányzatok uralják a palettát, így olyan kreációk kerültek vissza a divat körforgásába, mint a nagypapamellények, a puffos ujjú blúzok, vagy a hatalmas gallérokkal ellátott ingek. A kiegészítőkről sem feledkeznek meg a múltidéző slágertrendek, ennek fényében, nagy figyelmet kapnak a nőies, nyolcvanas évekre jellemző retikülök.

Stílusfűszerként is beválnak a tavaszi trendek kedvenc darabjai

A tavaszi divatirányzatok követéséhez, érdemes ihletet meríteni az őszi-téli gardróbból. A finom kötött pulóverek tökéletesen megállják a helyüket a szeszélyes időben, ahogyan a hűvös reggelekhez is nagyszerűen passzolnak a hosszabb fazonú kabátok.

A jól kombinálható alapdarabok elengedhetetlenek a sikkes megjelenéshez. A letisztult szabások mindenhez passzolnak, mégis nagyszerű stílusfűszerként működnek, így lehetetlen hibázni velük. A tavaszi divatban számos sokoldalúan variálható kreációra bukkanhatsz, amelyeknek a nagy része lehet, hogy már régóta ott figyel a szekrényedben.

Bő szárú nadrág

A bő szárú nadrág a szezon legnagyobb trendje lesz, ami minden formában megjelenik majd. A nyolcvanas évek öltönyeire hajazó pantallók szintén sikkesek lesznek, ezért érdemes a szövetből készült, derékban húzott nadrágokkal tenni egy próbát.

Galléros kötöttek

A gallérral ellátott kötött felsők retró hatást keltenek, mégis sikkesek. Kialakításuknak köszönhetően remekül illeszkednek a mai irányzatokba. A finom anyagból készült kreációk előnye, hogy prímán rétegezhetőek, ezért a hűvös tavaszi időben is nagy hasznukat veszed.

A nagymama kedvenc kardigánja

A nagymamakardigán továbbra is népszerű darab, ezért tavasszal is kedvedre variálhatod bohém, vagány, vagy nőies stílusban. Az alakkövető fazonok mellett a oversize kreációk is nagyon divatosak.

Sikkes miniszoknyák

A miniszoknya reneszánszát éli, és, bár nem tűnnek el a színről a lábszárközépig érő szabások, idén a lábvillantó megoldások uralják a trendeket. A hatvanas évekre jellemző szoknya-csizma kombináció remek opciónak tűnik kora tavasszal, így érdemes magasabb szárú lábbelivel is kipróbálni.

Hatalmas kabátok

Az oversize kabátok roppant praktikusak, hiszen sok réteg ruha elfér alattuk, ám érdemes csínján bánni velük, mert könnyedén szélesíthetik a sziluettet. A túlméretezett felöltőt nem árt szűkebb fazonú nadrággal vagy szoknyával kombinálni, hogy ne tolódjanak el az arányok, és megmaradjon az egynesúly.

Derby cipő

2020-ban a legmenőbb lapos talpú lábbeli a loafer volt, idén pedig a derby cipő kaphatja meg ezt a címet. A retró makkos cipőre hajazó fazon már ellepte a kifutókat, és az utóbbi időben a divatbloggerek is rákaptak. Igaz, férfias stílusról van szó, de nőies öltözékekben is megállja a helyét. Farmerral, szoknyával, kosztümnadrággal egyaránt viselheted ezt a divatos darabot.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés