Egyszerű és gyors pilates-gyakorlatsor, amitől formásabb lesz a csípő és feljebb kerül a popsi. Érdemes beilleszteni az edzéstervbe.

hirdetés

Már nyakunkon van a nyár, de még mindig nem késő belevágni az alakformálásba. Tavasszal sokan őrületes edzésbe kezdenek, hogy ledolgozzák a felesleget, ám nem feltétlenül az a járható út, ha valaki kizárólag a kardióra bízza az átalakulást. Bár a pluszkilóktól aerob edzésekkel, például rendszeres futással vagy HIIT típusú tornákkal lehet megszabadulni a legegyszerűbben és a leghatékonyabban, a jelentősebb súlycsökkenés következtében a kontúrok fellazulnak, ezáltal formátlanná válik a sziluett. Bizonyos területek lógni kezdenek, a csípő és a popsi is könnyedén plöttyedtté válhat, amin csak célzott gyakorlatokkal lehet javítani.

 

Ez a pilates-gyakorlatsor a feszes csípő és a formás popsi titka

A pilates sokak szemében a meditációval egyenlő. Noha segít elérni a testi-lelki megnyugvást a kiegyensúlyozott légzőgyakorlatoknak köszönhetően, az alakformálásban éppúgy kiemelkedő. Az egyes területeket célzó gyakorlatok látványosan formálják a kényes területeket, még a mélyen fekvő izmokat is megdolgoztatják, munkára bírják az elhanyagolt izomrostokat.

Ez a mindössze nyolcperces pilatesedzés feszesebbé és formásabbá teszi a felpuhult, elfolyt kontúrokat, szépen formálja a csípő és a fenék területét. Nem árt helyet szorítani neki az edzéstervben, hasznos kiegészítése lehet a zsírégető tornáknak.

 

Ahhoz, hogy a fogyás mellett szembetűnően formásabb legyen az alak, mindenképpen célzott gyakorlatokra van szükség. A karfiolos, felpuhult csípő és a formátlan popsi problémája sokakat üldöz, különösen a téli szezon után, ám még most sincs késő belekezdeni az alakformálásba. A pilates remek választás kezdők számára, hiszen a gyakorlatok könnyedén lekövethetők, miközben a mélyen fekvő izomzatot is alaposan megdolgoztatják.

A formás, feszes fenék és az egyenletesen ívelt, kerek csípő eléréséhez nem feltétlenül kell az edzőteremig menni, sőt, súlyzós tornára sincs szükség a szálkásabb, kontúrosabb alak eléréséhez. Egy jól összeállított pilates-feladatsor segít megemelni a popsit, miközben a csípő területét is karcsúbbá, arányosabbá varázsolja.

Mindenkinek megvan a maga preferenciája. Ki az erősítő, ki a zsírégető edzéseket kedveli jobban, ám a tónusos, feszes alakhoz mindenképpen több edzéstípusra van szükség. A fogyást elősegítő és testformáló edzések gyakorlatilag kevésbé hatékonyak egymás nélkül. A legjobb, ha összetett edzésprogramból áll a terved. A kardiótípusú gyakorlatok a felesleg ledolgozásáért felelnek, az erősítő, alakformáló feladatok pedig feszesítik és kontúrozzák a sziluettet.

A torna mellett az étrendet is rendkívül fontos átalakítani. Az egészségtelen, rendszertelen étkezés bizony a csípőn és a popsin éppúgy nyomot hagy, éppen ezért figyelni kell a tápanyagokban, vitaminokban, rostban és fehérjében gazdag alapanyagok alkalmazására. Egy nyolcperces gyakorlatsor önmagában nem tesz csodát, azonban ha más típusú edzésekkel és egészséges táplálkozással kombinálod, látványos lesz az alakformálás.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés