Szeretjük az olyan praktikákat, melyek megkönnyítik a készülődést. Hiszen gyakran nyúlfarknyi időbe kell rengeteg teendőt besűríteni, a hajkészítéstől kezdve a sminkelésen át, egészen az öltözék összeállításáig és tökéletesítéséig. Akad néhány pofonegyszerű szépségtrükk, ami segít lerövidíteni a teljes procedúrát.

hirdetés

A reggeli kapkodásban gyakran összecsapott lesz a megjelenés: valószínűleg sokaknak meggyűlt már a baja a pár perc alatt összedobott copffal, a rakoncátlan szemöldökükkel, amin a smink sem segített, vagy a hosszú cipőfűző elrejtésével.

Banális dolgok, de a sietségben olykor ilyen apróságokon áll vagy bukik az összkép. Néha nincs idő arra, hogy minden részletre gondosan ügyelve, tökéletesen összerendezze kinézetét az ember, ám, ha ilyenkor akad a tarsolyunkban néhány jól begyakorolt szépségtrükk, perceket spórolhatunk, és professzionálisabb összhatást érhetünk el.

6 hasznos szépségtrükk: nem kell hozzájuk nagy tudomány

Az egyetlen igazán praktikus előnye az Instagramnak, hogy néha remek ötletekkel szolgál mind az öltözködést, mind a szépítkezést illetően. Persze, sok haszontalan példa is rázúdul a keresgélőre, de néha olyan egyszerű trükkökbe lehet belebotlani, melyek bármilyen kézenfekvőek, soha nem jutnának az ember eszébe. Néhány hasznos dolgot szedtünk össze.

Frizuragondok orvoslása pofonegyszerűen

Képzeld el a szituációt: még este kikészíted a hajsütővasat, mert úgy tervezed, reggel hullámos loknikkal vágsz neki a napnak. Majd elalszol, váratlan események váltják egymást, sajnos le kell mondanod a hullámos frizuráról. Vagy mégsem?

Igaz, ehhez a hajszárítós művelethez szükség lesz segítő kezekre, de, ha rövidebb a hajad, a begyakorolt kézmozdulatokkal egedül is megoldhatod. Nagyjából tíz percbe besűríthető, körkefe és bármiféle hajgöndörítő eszköz nélkül, ha előző este frissen mostál hajat. A puha, lágy tincsekben könnyebben rögzülnek a loknik a meleg levegő hatására.

Zsíros a hajtöved elöl, vagy csak növeszted a frufrud? Ha van egy ceruzád, egy szempillantás alatt elkészítheted ezt a frizurát.

Bárkivel megeshet időnként, hogy a nagy kapkodásban csak egy szimpla hajfonásra marad ideje. Az egyszerű copf is lehet mutatós, ám nem túl szép az eredmény, ha a végén egy szilikon hajgumi éktelenkedik.

Sokkal esztétikusabb persze, amikor egy körbetekert tincs fedi el a puritán gumit. Na, de kérem, ez macerás művelet! Ám bonyodalom nélkül megúszhatod, ha ezzel a hullámcsatos módszerrel trükközöl. Pár pillanat alatt letudhatod így a frizurakérdést!

A fejtetőre biggyesztett copf most nagyon divatos, ráadásul adja magát sietős reggeleken. Ez a hajviselet kiválóan alkalmas a hosszú és félhosszú haj összerendezésére, vagy a zsíros hajtövek palástolására. Ám gyakran kiábrándító eredményt hoz a gyors frizurakészítés. Mit tehetsz, ha a lófarok esetlenül lóg, és nincs semmi tartása?

A képen látható módon, szimpla hajgumival fogd össze a loboncodat, majd válassz le egy tincset az így kapott copfból. Tedd félre, és hajcsattal rögzítsd, hogy ne zavarjon be a képbe. Azután a hajgumi mentén helyezz el hullámcsatokat úgy, hogy megtartsák a copfot.

Érdemes még több hajgumival megerősíteni és rögzíteni a csatokat, majd takard el az egészet a korábban leválasztott és félretett tinccsel, aminek a végét egyszerűen bújtasd el hátul, és hullámcsattal fixáld. Mindez pár percet vesz igénybe, amikor már rutinosan alkalmazod a trükköt, azután jöhet egy kis hajlakk a hátrasimított tövekre, és kész is a széltűrő, esőálló frizura!

Rakoncátlan szemöldök megszelídítése

Elfogyott a szemöldökgél? Gyorsan orvosolhatod a problémát. Kicsit nedvesítsd be a területet, hogy jól fésülhetővé váljanak a rakoncátlan szálak, majd vedd elő a hajformázó krémet, és kenj szét belőle egy keveset a szemöldöködön. A legjobb, ha páraálló terméket használsz.

Fésüld formára, várj egy percet, amíg megszárad, azután jöhet a szemöldökceruza a fazon tökéletesítéséhez.

Idegesítő bakik ellen, amelyek lerontják a megjelenést

Divatos és praktikus dolog felhajtani a farmernadrág szárait, hiszen nem szép, és nem is túl kényelmes, ha rálóg a cipőre. A feltűrt anyag ráadásul szuper stíluselem, ami egy csapásra lezserré és vagánnyá varázsolja az összképet.

Ha próbáltál már bővebb szárú mamafarmert felhajtani, valószínűleg te is tapasztaltad, hogy mozgás közben a gondosan felgöngyölgetett szárak idegesítően visszacsúsznak, így állandóan igazgatni kell az öltözéket. A rövid videóban látható második megoldás azonban tartósabbnak bizonyul, és esztétikusabb is. Szintén jó ötlet, ráadásul villámgyors, ha egy hajgumit helyezel el a szárak alsó részén, és annak segítségével görgeted fel az anyagot.

Csak lapoznod kell a videónál, és megtudhatod, hogyan teheted stílusosabbá a rémesen hosszú cipőfűzőt. Apró problémának tűnik, de nagy galibát tud okozni, hiszen az edzőcipő nem mutat olyan jól dupla vagy tripla masnikötéssel, a lábak mellé betuszkolt fűzőfelesleg pedig nem sokáig marad rejtve, illetve nem a legkomfortosabb megoldás.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés