Telt alak esetén sokaknak problémát okoz, hogy nehezen találják meg a számukra megfelelő fazonokat, ám akadnak olyan öltözködési tippek, melyek arra mutatnak rá, hogy a gyakran előnytelennek titulált szabásokat is lehet más-más fomában viselni, minek köszönhetően nem jutnak érvényre az alakrontó tulajdonságaik. A divatos darabok zömére élből rámondják, hogy csak vékony, karcsú nőkön mutatnak jól, ám ez így nem igaz!  Ezek a divatbloggerek nem mondanak le a népszerű, trendi holmikról, és nagyon jól teszik! Nem csak a fazon számít, az is sokat nyom a latban, hogy mit mivel párosít az ember lánya.

hirdetés

A csinos, nőies megjelenés egyáltalán nem az alkati adottságokon áll vagy bukik. A két divatblogger rendszerint bebizonyítja, hogy tulajdonképpen nincsenek tiltólistás ruhadarabok és fazonok, csupán az számít, hogy az ember mivel kombinálja a kiszemelt holmikat. Lehet valami önmagában előnytelen, ám egy kis finomítással pillanatok alatt passzolni fog a nőies vonalakhoz.

Az első és a legfontosabb, amit a két blogger egyértelműen követ a hétköznapi öltözködés során, hogy nem takargatni szeretnék a vonalaikat, hanem kiemelni az előnyös, nőies formáikat. Ha valamit nagyon el akarunk rejteni, azzal még jobban felhívjuk rá a figyelmet. Ezt a sminkelés terén sokan tudják, ám az aranyszabály ugyanúgy igaz a divatra is.

Olyan ruhadarabokat viselnek, amelyek elképesztően sikkesek, követik a divatot, és nem céljuk alárendelni magukat az öltözködésnek. A stílust önkifejezésként használják, apró trükkjeikkel pedig azt is elérik, hogy az egyébként előnytelennek titulált fazonok kifejezetten jól mutassanak rajtuk.

Hasznos öltözködési tippek telt alak esetén

Fodrok, rojtok, bő hatású fazonok és bokacsizma? A legtöbben ezekre azt mondanák, hogy semmi keresnivalója egy alakformáló holmikból álló ruhatárban, hiszen durván szélesítik az alakot. A két divatblogger azonban egészen másként gondolja, sőt, be is bizonyítják, hogy nem kell lemondani azokról a ruhákról, amelyek tényleg tetszenek.

A gyönyörű Stefani például simán felvesz egy alapvetően valóban előnytelen fodros ruhát, amely egyébként alkati adottságoktól függetlenül is szélesíti a sziluettet. Az összkép mégis csinos és sikkes, ezt pedig profi trükkjeinek köszönheti. A derékvonal karcsúsítása ebben az esetben nélkülözhetetlen, almaalkat esetén persze a mell alatt érdemes övet viselni. A hosszú kabátka szépen nyújtja a ruhát, elveszi a fodrok adta habos-babos látszat élét. Elég néhány egyszerű kiegészítő, melyek ellensúlyozzák a ruha fazonját.

Érdemes trükközni az átlapolt darabokkal, de a magas derekú vagy akár mell alá felnyúló szoknyákkal sem lehet mellényúlni. Az őszi szezonban ezek a fazonok egyébként is praktikusak, szuperül kombinálhatók. Az átlapolt szabásnak köszönhetően némi aszimmetria alakul ki, amely megtéveszti a szemet, ezáltal optikailag nyújtja, karcsúsítja az alakot.

Anabeth mindig igyekszik oda helyezni a kontrasztot, ahol a legkarcsúbb, így nem kell félnie attól, hogy a divatos, trendi ruhadarabok szélesítenék alakját. A legtöbb fazon telt alakon, normál vagy vékonyabb testalkaton egyaránt jól mutat, csak az nem mindegy, hogy hogyan és mivel viseled azokat.

 

Habár teltebb alkat esetén sokan takargatják a lábaikat, egyáltalán nem szükséges kizárólag hosszú nadrágban és maxiszoknyákban járni. A miniszoknya simán belefér a ruhatárba, a lényeg, hogy olyan kombinációban jelenjen meg a szett részeként, amely nem erősíti, sokkal inkább karcsúsítja a sziluettet. Hosszú szárú csizmákkal kombinálva a legtöbb miniruha vagy miniszoknya elképesztően nőies összképet eredményez.

 

Kiemelt kép: hellostefaninicole/anabeth.jpg/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés