A szépen fazonírozott szemöldök észrevétlenül teszi a dolgát: előnyösen formálja az arc arányait, és természetes hatású keretet ad a szemnek. Sokféle szemöldökformázó termék létezik, melyek segítségével otthon is hatékonyan és szépen hangsúlyozhatóak, illetve dúsíthatóak vagy rendezhetőek a ritka, kusza szálak. Adunk pár tippet, milyen eszközöket érdemes beszerezni!

hirdetés

Függetlenül attól, hogy épp mit diktál a divat, a szemöldök vastagsága és íve egyénenként változó. Nem véletlenül, hiszen minden arcformához más fazon passzol. Ennek kiválasztásában sokat segíthet egy kozmetikus szakember, ám, ha már megvan a kívánt forma, különféle sminkeszközök segítségével te is könnyedén korrigálhatod a hiányosságokat.

A szemöldök hangsúlyozásában nagy szerepet játszik, hogy milyen alappal dolgozol. A ritkás szálak optikai dúsításához, illetve a halovány szín élénkítéséhez egészen más eszközökre van szükség, mint a sűrű, kusza, rakoncátlan szőrök megszelídítéséhez és fixálásához.

Milyen szemöldökformázó eszközök kerüljenek a neszesszerbe?

Most a dús, naturális hatású szemöldököt preferálja a divat, persze nem muszáj ennek hatására jelentősen megvastagítani a fazont. A kikopott végű, ritka, alig látható szálak helyreigazításához rengeteg sminktermék áll rendelkezésre.

Bár manapság a szálazó technikát alkalmazó szemöldöktetoválás is természetesnek tűnő eredményt hozhat, ha nem szeretnél ezzel az opcióval élni, otthon éppúgy szalonszépségűre tökéletesítheted a formát.

Ebben segítségedre lehetnek a különböző vastagságú és színű szemöldökceruzák és -festékek, melyek között a mikroszálas verziók úgyszintén megtalálhatóak. Az efféle eszközökkel a kikopott forma is szépen korrigálható, hiszen könnyedén feltölthetőek velük a hiányos foltok.

 

Nem igazán célravezető, ha a szemöldök hangsúlyozására erősebb színt használsz. A sötétbarna és fekete dúsít ugyan, viszont, ha a szálak színe elüt a hajtő árnyalatától, az nagyon durva hatást tud kelteni. A barna ceruzák tónuspalettája is hihetetlenül széles, akadnak például szőke szemöldökhöz ajánlott, egészen világos, mézbarna verziók. Érdemes mérsékelten vízálló kelléket választani, mely nem maszatolódik el izzadáskor, vagy szemerkélő esőben, ugyanakkor a lemosásakor nincs szükség erőteljes dörzsölésre, súrolásra.

Élénkítésük után, érdemes átfésülni és fixálni a rakoncátlan szőröket. Erre kifejezetten alkalmasak a különféle rögzítő gélek és pomádék, melyek optikailag dúsabbnak mutatják a szemöldököt, és esetenként természetes fényt adnak a szálaknak. Ezek a készítmények a dús, erős, kusza szálak formázásához is megoldást nyújtanak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés