A szimpla magas copf határozott tartást kap, valamint elegánsabb, sikkesebb formát ölt, ha ezt a trükköt alkalmazod. Pofonegyszerű és csupán pár mozdulat az egész.

hirdetés

Magas copf elegánsan, sikkesen

A szimpla, hétköznapi copf egyszerű megoldás, amennyiben a zsírosodó tövek elfedése a cél, de akkor is, ha a kiengedett frizura abszolút nem jöhet szóba. Ez az a hajfazon, amit tényleg mindenki el tud készíteni magának, még a reggeli rohanás közepette is csak pár percet vesz igénybe, hogy az ember lánya megzabolázza a kusza szálakat.

Edzés alkalmával, vagy az otthoni, pihenős napokon remekül beválik a klasszikus verzió, nem gond, ha a hajgumi kikandikál. Ám egy munkanapon vagy fontosabb eseményen már jól jön egy egyszerű trükk, amitől a szimpla frizura elegánsabb, nőiesebb formát ölt.

Többen kétkedve állnak az interneten látható hajtrükkökhöz, ugyanis némelyik korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik. Sokaknak tört már bele a bicskája a hiper-szuper praktikákba, azonban ez a verzió valóban csak egyetlen mozdulatot igényel, s máris tartást ad a tincseknek, megemeli a copfot és nőiessé varázsolja a megjelenést.

Arra mindenképpen célszerű figyelni, hogy amikor elkészül a frizura, a hajgumit ne húzd túlzottan feszesre. Ha a copf annyira merev, hogy már-már tépi a szálakat, szinte képtelenség végrehajtani a trükköt, ugyanis a tincsek nem engednek annyit, hogy a teljes hajkoronát átemeld rajtuk.

Az sem mindegy, hogy melyik irányba húzod át szálakat. Ahhoz, hogy tartást kapjon a frizura és magasabbra kerüljön a copf, alulról felfelé kell átemelni a hajtömeget. Így a tincsek elfedik a hajgumit, ráadásul sokkal elegánsabb és letisztultabb megjelenést kap a frizura.

Ha még tovább fokoznád a kifinomult eredményt, finom hullámokkal bolondítsd meg a frizurát. Ez a hajstílus könnyed, lágy esésű, tengerparti hullámokkal akár egy fontos eseményen is megállja a helyét, különösen akkor, ha valamiféle dísszel spékeled meg az összhatást. Egy gyöngyös vagy köves csat például remekül mutat a hajtöveknél.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés