Időnként minden nőnek meggyűlik a gondja a frizurájával. A rohanós mindennapokban megesik, hogy szívesen elhalasztanánk a hajmosást, ám ez nem is olyan egyszerű, hiszen azt senki sem szeretné, hogy a hajkoronája hanyag vagy igénytelen hatást keltsen. Szerencsére van pár hajviselet, amelynek a másnapos haj sem jelenthet problémát. Sőt, könnyebben elkészíthetőek, ha már nem frissek a tincsek, és igazán nőiessé teszik a megjelenést.

hirdetés

A frissen mosott haj mindig selymes, puha, és még kiengedve is mutatós. Ám a hajtövek már pár nap múlva zsíros tapintásúvá válhatnak, a hajzuhatag pedig könnyedén lelapulhat, különösen a sapkaszezonban. Ilyenkor általában az ember lánya megmossa a haját, ám a sietős hétköznapokban ez nem mindig olyan egyszerű. A téli fejfedők pedig csak rátesznek egy lapáttal a zsíros hajérzetre. Szárazsampon segítségével javíthatsz a frizura állapotán, ám ezt sem arra tervezték, hogy mindennap használjuk. Akár irritációt vagy sebeket is okozhat a fejbőrön, így érdemes minél ritkábban a flakon után nyúlni.

Nincs minden veszve azonban, hiszen pár trükkel igazán látványos hajviselet készíthető, és garantáltan senki sem fogja észrevenni, hogy elmaradt a hajmosás. Ezek a nőies frizurák gyorsan elkészülnek, és szerencsére semmilyen bonyolult eszközre nincs szükség hozzájuk!

Mutatós frizurák, amelyeknek a másnapos haj sem jelent akadályt

Az első frizurához ne a szokásos helyen válaszd el a hajat, hanem a másik oldalon. Így nagyobb lesz a volumen, és kevésbé kelt majd lapos hatást a lobonc. A másik szekciót egyszerűen tűzd le csatokkal. Másodízben egy trükkös copfot készít el a lány, amihez póthajat is használ, de természetesen a lófarok enélkül is megállja a helyét. Másnapos hajból érdemes minél magasabbra helyezni, és az alapos fésülésről sem szabad megfeledkezni.

A szélfútta konttyal is elcsalhatsz egy napot, hiszen a feltűzött frizura pont ott takar, ahol szükséges. Egyszerűen csak fogd össze a fejtetőn a loboncod, majd tűzd a gumi köré a copfot.

 

A fonás egyik legnagyobb előnye, hogy másnapos hajból a legideálisabb, hiszen a frissen mosott tincsek könnyedén szétcsúszhatnak, ezzel megnehezítve a frizura elkészítését. A klasszikus parkettafonás szépen eltakarja a zsíros hajtöveket, és egész napra alkalmas.

Az ötödik hajviselethez csupán egy apró kontyot kell készítened a tarkódra. Elsőként válaszd el középen, majd fogd egy szoros copfba a hajzuhatagod. Ezután csavard a gumi köré, majd tűzd meg.

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés