Ezek a sikkes, nőies frizurák roppant egyszerűen elkészíthetők, nem igényelnek profi fodrásztudást. Csodát tesznek a lelapult tincsekkel, látványosan feldobják a hétköznapi megjelenést.

hirdetés

Szinte mindenkivel előfordul, hogy időnként bozontos frizurával ébred. A tincsek ilyenkor lelapult, erőtlen hatást keltenek, s általában pont akkor üt be a krach, amikor a legjobb, legnőiesebb külsőt kellene megvillantani. Ha nincs idő hajmosásra és hajformázásra, ezek a stílusos, könnyen elkészíthető fazonok garantáltan kihúznak a csávából. Nem csupán akkor érdemes bevetni őket, amikor elaludtad a hajkoronád, hiszen elképesztően megdobják a vonzerőt.

Sikkes, nőies frizurák egyszerűen

Amikor nem frissen mosott a haj, a tövek zsírosodnak és nincs idő egy alapos hajmosásra, a tincsek csúnyán rálapulnak a fejtetőre. Ilyenkor sokkal könnyebb elaludni a frizurát, amin még egy gyors fésülködés, de még egy fél flakon hajlakk sem igen segít. Pánikra semmi ok, a megfelelő hajviselettel egy pillanat alatt orvosolhatod a problémát. Ezeket a verziókat talán könnyebb is elkészíteni úgy, hogy nem csúsznak-másznak a szálak, ezért másnapos, illetve harmadnapos hajon működnek a legjobban.

A retró trendek térhódítása nem csupán a divatban figyelhető meg, a sikkes frizurák repertoárjában éppúgy feltűnnek a múlt népszerű fazonjai. A kilencvenes évek nagy kedvence, a hatalmas hajcsat például újult erővel tért vissza a fürdőszobai tartókba, aminek sokan kifejezetten örülnek. Ezzel az egyszerű kiegészítővel egyetlen perc alatt nőiessé, stílusossá válik a megjelenés, pedig semmi extra nincs benne. Persze az nem mindegy, hogyan teszed a hajadba a csatot, a videóban látható módszerrel igazán tartós és esztétikus eredményt kapsz majd.

A fonatok mindig remekül működnek, ha valaki szeretné egy kicsit feldobni a frizuráját. Nem kell túlgondolni a koncepciót, nincs szükség parkettafonásra vagy különösebb kézügyességre ahhoz, hogy valóban csinos, nőies legyen az eredmény. Pár lépésben elegáns, különleges megjelenést varázsolhatsz magadnak, ha ezt a verziót választod. A felső copfok szimpla hármas fonással alakulnak át, a trükk pedig a keresztezésben rejlik. Nem is látszik, hogy kétfelé van választva a haj, ettől pedig az összkép letisztult, kifinomult hatást kelt.

A szimpla konty helyett célszerű ezt a verziót kipróbálni. Szinte semmivel nem bonyolultabb, mint a klasszikus verzió, ám a fonatoknak köszönhetően sokkal különlegesebbé teszi a frizurát. Egyetlen hátránya, hogy csupán hosszú haj esetén működik, ugyanis a rövidebb tincsek szétcsúsznak, még hullámcsat segítségével is nehezen rögzíthetők.

Ez a frizura első blikkre nagyon bonyolultnak tűnik, ám egyáltalán nem igényel különösebb kézügyességet. A frizura felső rétegét kell befonni, nincs szükség parketta- vagy holland fonásra ahhoz, hogy igazán sikkes hatást kölcsönözzön a megjelenésnek. A trükk abban rejlik, hogy a fonatot rögzíteni kell az alsó copfhoz. Az összhatás olyan, mintha fodrász csinálta volna, pedig pár perc alatt könnyedén összedobható.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés