A legtöbb farmer nem az átlagos termetű nők magasságához passzol, ezért gyakran megesik, hogy az újonnan vásárolt darab szára túl hosszú, miközben a derékbősége megfelelően illeszkedik. Ha nem szeretnéd folyton felhajtva viselni a nadrágodat, szükségessé válhat az átalakítás, de egy ügyes trükk alkalmazásával elkerülheted a varrónőt, és még a varrógépet sem kell előkapnod. Zseniálisan egyszerű a módszer, a beavatkozás pedig láthatatlan, így elrontani sem tudod!

hirdetés

Főleg az alacsonyabb nők ismerik a problémát, milyen bosszantó tud lenni, amikor túl hosszú a farmer szára, és hiába passzol mindenhol, mégis korrigálásra szorul. Bár a felaljazás nem túl bonyolult művelet, varrógép nélkül bizony nehézségeket okozhat.

Minden nadrággal a varrónőhöz rohangálni macerás feladat, ráadásul a farmerek esetében muszáj meghagyni a szárak alsó varrását – amit koptatónak neveznek -, hiszen sokkal mutatósabb lesz úgy a végeredmény, és a megvastagított résznek köszönhetően, nem fog hamar kifesleni az anyag. Tehát nem ajánlott csak úgy levágni és felvarrni, mert egészen másként fog festeni, mint eredetileg.

Érdemes olyan megoldást találni a hosszú szárak problémájára, amivel a koptató rész láthatatlanul feljebb húzható. Egy nagyon egyszerű, gyors trükköt mutatunk, mellyel könnyen orvosolható a zavaró anyagfelesleg kérdése.

Ezt tedd, ha túl hosszú a farmer szára: átalakítás pofonegyszerűen

Könnyedén rövidíthetsz a farmer szárhosszán, egy jó minőségű, vastag cérna, és egy erős varrótű segítségével. Nem kell varrógéppel művészkedni, szabni, vagy levágni az anyagot, de azért egy ollóra szükség lehet a cérna elvágásához.

Terítsd ki egy sima, kemény felületen a nadrágot, majd a koptatótól kezdve mérd ki, hogy hány centivel szeretnéd csökkenteni a szárak hosszát. Vonalzóval jelöld be a varrás sávját, azután a koptató dísztűzése felett pár milliméterrel kezdj el öltögetni a videóban látható módon.

Bár hasonlít a fércöltésekhez a művelet, nem érdemes fércelő cérnával végezni, amely általában könnyen szakítható, gyenge minőségű. Vastag, erős szakítószilárdságú alapanyagot válassz a varráshoz, hogy a rejtett öltések összehúzásakor se szakadjon el, illetve jól bírja a mosást.

Ha jó munkát végzel, a felvarrás láthatatlan marad, így teljesen mindegy, milyen színű cérnával munkálkodsz, illetve, hogy mennyire szépen tudsz öltögetni. A lényeg, hogy próbálj meg egyenes vonalon haladni, és a fonalra kötött görcs ne a nadrág színén éktelenkedjen. Az eredmény tényleg elképesztő, hiszen pár perces egyszerű munkával észrevétlenül megoldhatod a hosszú farmerszárak problémáját.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés