Egy csodásan lágy, hullámos frizura mindig feldobja a megjelenést, de sokszor már attól is hidegrázást kap az ember lánya, ha csak fejben végiggondolja az elkészítését. Akár a hajcsavaró, akár a sütővas kerül elő, a kivitelezés rutinos mozdulatokat, kötélidegeket, és jó sok nyugalmi időt igényel. Leginkább akkor alkalmas belevágni, amikor a loknikra vágyó hölgyemény nem rohan sehova, és egy zen mester türelmével bír. Vagy mégsem? Itt van egy új módszer, ami végre nem csak a hajsütővel zsonglőrködő influenszereknek gyerekjáték.

hirdetés

Persze, a hajtincsek ondolálása nem mindenki számára olyan, mint egy több ismeretlenes, bonyolult matematikai egyenlet, vannak, akik viszonylag gyorsan, idegösszeomlás nélkül boldogulnak vele.

Én csak magamból indulok ki, ugyanis egyszer szert tettem egy modern sütővasra, amit a kezdeti lelkesedés után nagyjából kétszer vettem használatba, de már az első öt perc után elkezdtem megfogalmazni magamban az apróhirdetést, illetve számba vettem azt is, hogyan lehetne kenyérpirítóként alkalmazni. Nem a készülékben van a hiba, én vagyok alkalmatlan a feladathoz.

Szerencsére nem igényel sok macerát a frizurám, a hullámosító masinával csak a loknik rendezettebb látszatát szerettem volna elérni, de valahányszor késztetést éreztem arra, hogy bekapcsoljam, az órára nézve rá kellett jönnöm, hogy ebből se lesz semmi. Amennyiben te is problémásnak érzed a hullámosító kütyük használatát, az alábbi formázási technika könnyebbséget jelenthet számodra.

Hullámos frizura percek alatt: ez tényleg nem fog ki rajtad

Rengeteg könnyített hajondolálási módszer létezik: lehet zoknival, sállal, egy köntös megkötőjével, vécépapír-gurigával, ruhaszárítóval, hullámcsattal hullámosítani a tincseket, és a felsorolás még korántsem teljes. Ám ez a technika az egyszerűnél is egyszerűbb, ami az ügyetlenebbeken, mármint a hajformázásban kevésbé jártas rutintalanokon sem foghat ki.

Nem kell, hogy vizes legyen a haj, elég, ha csak felületesen nedves. Vizes kézzel kicsit nyomkodd át a sörényedet, majd fésüld ki, fújj rá hővédőt, és két részre osztva, az egészet tekerd össze. Ha nincs segítséged, hajolj le, és úgy végezd el a csavarási műveletet, majd vedd előre a válladra a betekert copfot, és úgy szárítsd meg.

Gyanítjuk, hogy ez a megoldás csak puha hajzuhatag esetén működik, valószínűleg a vastagabb szálú, sprőd szálakon nem lesz olyan látványos a végeredmény. Ha rövidebb a frizura, érdemes több részre felosztani, azokat egyenként összetekerni, és úgy szárítani. Hogy a hajvégek ne legyenek ecsetsörteszerűek, kicsit visszahajthatod őket, és szilikongumival rögzítheted.

A hullámok tartósságáról persze, nem szól a fáma, feltételezhetően a haj vastagságától és rugalmasságától is függ, meddig maradnak meg a lágy csigák a hajban. Nincsenek illúzióink, bizonyára nem tart ki egész nap, de egy próbát megér.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés