Bár most a természetes hatású, vastag szemöldök a divat, az ívelt forma sok törődést igényel. A szétcsúszott fazont kozmetikus nélkül is korrigálhatod, az alábbi instrukciók szerint.

hirdetés

Míg a formára igazított, dús szemöldök szépen kiemeli a tekintetet, a bozontos, elhanyagolt fazon gondozatlan megjelenést kölcsönöz viselőjének. Ezért érdemes akkor is közbeavatkozni, ha nem jut el kozmetikushoz az ember lánya, hiszen a korábban kiszedett, szabályos ív könnyen elkanászodhat.

Szemöldökformázás házilag

A szemöldökformázás alapkelléke a csipesz, ám mielőtt nekiesnél vele a szálaknak, szemöldökfésűvel állítsd katonás rendbe őket, hogy lásd, milyen irányban kell haladnod, hogy visszanyerd a rendezett ívet. A felfésült szálak jobban kiadják a régi formát, így csak ott kell dolgoznod picit, ahol ritkásabb, rövidebb sörtéket találsz.

Ha azon aggódsz, hogy nem lesz egyforma vastagságú mindkét szemöldököd, a fésülés után szemceruzával körberajzolhatod azt a területet, amibe véletlenül sem akarsz beleszedni. Ez úgy segíti majd a munkád, mint egy festőnek a vázlat.

 

Különösen az orrnyereg két szélén kell ügyelned arra, hogy ne legyen túl nagy távolság a két szemöldök között: ezt úgy tudod bemérni, hogy függőleges irányban vonalzót helyezel a belső szemzugtól a szemöldök belső széléig. Akkor a legjobb, ha ez a vonal nagyjából függőleges, vagyis nem dől semerre. Amikor a felső ívet alakítod ki, lefelé fésüld a szálakat, nehogy belekapj valamelyikbe.

A trimmelést egyszerű kisollóval is végezheted, a videóban látható módon. Ha van szemöldökborotvád, azt is bevetheted. Utána nincs más dolgod, mint formára fésülni a kész művet! A szemöldök-laminálást ugyan kizárólag kozmetikus végezheti, de a szépen belőtt szálak ideiglenes rögzítését te magad is megoldhatod szemöldökformázó géllel, vagy szappannal.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés