A fehér edzőcipő népszerűsége töretlen a divatban, viszont jó ideje beúsztak a képbe a retró hatású, színes sneakerek is, melyek a nyolcvanas évek vidám trendjeit elevenítik fel. Arra az esetre adunk remek tippeket, ha megunnád a letisztult lábbelidet. Ez az egyszerű átalakítás nem igényel művészi tehetséget!

hirdetés

Amióta a fehér edzőcipők alapdarabbá avanzsáltak a kínálatban, komplett DIY-őrület nőtte ki magát az újrafestésükre és átváltoztatásukra épülve. Ám az efféle videók többsége szinte követhetetlen a halandó ember számára, ha nem rendelkezik művészi vénával, illetve kiemelkedő kézügyességgel.

Pedig az egyszerű lábbeli újratervezése alapvetően jó ötlet, hiszen nem megy pocsékba a már megvásárolt, de hamar megunt kreáció, ráadásul egy fehér műbőr vagy bőr sneaker rengeteg lehetőséget rejt magában, ha egyedi megjelenést szeretnél kölcsönözni neki.

Szuper DIY-tippek, amiktől még menőbb lesz a fehér edzőcipő: egyszerű átalakítás

Az egyszerű, snassz sneakerek olyanok a kreatív elme számára, mint festőnek a fehér vászon. Számtalan módon átalakíthatóak, és az alábbi ötletek nem igényelnek óriási rajtudást, hiszen csak vonalon belül kell maradni a felvitt színnel. Az alapfazonból könnyedén retró lábbelit varázsolhatsz a nyolcvanas évek szellemében, vagy feltűnőbbé teheted néhány divatos mintával.

A művelethez persze, megfelelő eszközökre van szükség, melyek lehetővé teszik a kopás- és vízálló dizájnt. Ma már rengeteg olyan festék található a kínálatban, ami bőr anyagú felületek és edzőcipők színezésére egyaránt alkalmasak.

Megkönnyíti a kontúrok megerősítését és a minták rajzolását, hogy speciális filctollak is kaphatóak, melyek műanyag, fa, fém, üveg, kerámia, porcelán, textil, papír, vagy akár kavics felületén éppúgy tartós színeredményt produkálnak. Néhány anyag esetében utókezelés ajánlott, fixáló spray-vel, lakkozással.

A videóban Angelus bőrfestékeket és uniPOSCA tollakat használ a vlogger, melyek online elérhetőek. Többféle stílushoz mutat inspirációkat, melyekből bátran szemezgethetsz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés