A hajba applikált lánc nem újdonság, a különféle variálási módjai még mindig foglalkoztatják a divatot, csak most érthető módon, a sapkaszezon kicsit kispadra küldte ezt a trendet. Ám ez az egyszerű láncos frizura fejfedő alá is simán elkészíthető.

hirdetés

A hajdíszítés divatja ma már igazán sokoldalú: szalagot, gyöngyöt, fémkarikát, kendőt, és tulajdonképpen bármit bele lehet fonni a hajba, ami tényleg mutatós, és feldobja a megjelenést. Akkor láncot miért ne lehetne?

Amióta a hajékszerek újra tarolnak, számos példát láthattunk a frizura ékesítésére. Ha már unalmasnak találod a hajráfokat, csatokat, masnikat, fogj egy hosszú láncot, és egyszerűen fond bele a hajadba. Hosszú tincsekkel a legegyszerűbb kivitelezni, bár első nekifutásra nem megy olyan gyorsan a művelet, mint ahogy a videó mutatja. Ám igazán megéri babrálgatni vele, hiszen attól függően, hogy mit viselsz, a láncos copf vagány, vagy elegáns fűszere lehet az öltözékednek.

A láncos frizura egyszerűbb módja: szimpla copf, kicsit megbolondítva

A lépések egyszerűek ugyan, de azért gyakorolni kell. Vékonyabb és vastagabb tincsekkel kell dolgozni a fonásnál, belekalkulálva a láncot is az összképbe. Ha nincs segítséged, de kellő hosszúságú a hajad, vedd előre a válladra a copfot, úgy fond végig. A lánc rögzítési módját is ki kell találni: itt körbetekerték vele a kimaradt hajvégeket, amiket valószínűleg előtte gumival fogtak össze, és annak segítségével rejtették el a lánc végét.

Ám csak az első egy-két alkalom lesz ilyen pepecselős, utána, ha már ráéreztél, könnyedén összerittyentesz majd egy láncos frizurát magadnak, akár tovább is gondolhatod a sima hajfonatot. Az alacsony copf most azért praktikus, mert kompatibilis a sapkákkal, kalapokkal, sőt, nagyon sikkessé tudja tenni a megjelenést, ha felláncozva bukkan elő a fejfedő alól.

 

Másik előnye, hogy nem friss hajból érdemes összedobni, így jól jöhet ez az ötlet, amikor szívesen elodáznád a hajmosást, de nem akarsz zsíros, összetapadt tincsekkel mutatkozni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés