A vintage öltözködési stílus nem ugyanaz, mint amikor valaki a retró hangulatú, de erősen újragondolt divatot követi, a fiatal blogger például kizárólag a 30-as és 40-es évek szabásait viseli.

hirdetés

Elképesztő, mennyire korhűen hozza a negyvenes évek divatját, a blogger gardróbjában a vintage stílus legnőiesebb gyöngyszemei lapulnak! Mikala úgy jellemzi magát Instagram-profiljában, hogy egy tetovált piercinges, középnyugati nő, aki rajong a harmincas és a negyvenes évek divatjáért, de nemcsak az öltözködésében, hanem a szépségápolási szokásaiban, illetve az életmódjában is megmutatkozik a régi korok iránti szenvedélye.

Gyakran filmekből, regényekből szerzi az inspirációt, és bolhapiacokon, vintage turkálókban, illetve régiségeket, antik holmikat árusító boltokban kutakodik. Rengeteg kincsre bukkant már, nemcsak múltidéző darabok, hanem a harmincas-negyvenes években készült, eredeti kreációk is fellelhetők a repertoárjában.

A fiatal hölgy roppant kreatív, aprólékosan odafigyel minden részletre a kiegészítőktől kezdve a hajviseletéig. Elképesztő ruhatárában csak úgy tobzódnak a különleges cuccok: gyakran csap le az interneten filmes kosztümök replikáira, és előfordul, hogy saját maga készíti el a ruhákhoz passzoló kiegészítőket.

Szenvedélye a vintage stílus: a ’30-as és ’40-es évekből inspirálódik a blogger

Mikala minden évszakban változatosan és színesen öltözködik, korhű ruhagyűjteménye igazán ámulatba ejtő. Nem csak megjelenésében tetten érhető a negyvenes évek sajátos hangulata, a stílus mellé az attitűdöt és az öltözködési illemet is elsajátította.

Mindig az alkalomhoz illő darabokat kapja elő a szekrényből, ahogy egy elegáns hölgyhöz illik, kalapot és kesztyűt visel a formális szettek mellé, a fürdőruhája sokat takar, és társalkodóruha, selyem fehérnemű, sőt, sporthoz illő overall éppúgy előfordul a gardróbjában.

Hűen hozza a vintage stílust és életérzést, olyannyira, hogy még a korszak címlaplányainak és színésznőinek pózolását is elleste.

A fiatal blogger abszolút olyan, mintha egy régi filmből vagy magazinból lépett volna elő, a sminkje és a frizurája úgyszintén igazodik az akkori trendhez.

Az aktuális divat teljesen hidegen hagyja, kizárólag a régi idők öltözködési stílusa tudja felvillanyozni.

Korábban szívesen kísérletezgetett az ötvenes-hatvanas évek sminkjeivel, frizuráival és ruhafazonjaival, mára azonban jórészt a harmincas és negyvenes évek divatjegyeit idézi meg csodás megjelenésével.

Ez nem csupán egy hobbi vagy kósza hóbort számára, hanem az önkifejezés eszközeként tekint különleges ruhatárára.

Kiemelt képek: @mikalakitty/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés