A francia blogger teljesen minimalizálta a divatcuccok vásárlását, saját maga varrja a ruháit, a kiegészítőket pedig igyekszik használtan beszerezni. Nemcsak spórol, és csökkenti a pazarlást, hanem abszolút egyedien öltözködik.

hirdetés

Charlotte 2019-ben döntötte el, hogy leszámol az új ruhák vásárlásával. Több oka is volt annak, hogy ilyen kihívás elé állította önmagát. Elsősorban azért választotta a varrást, mert sem a gyorsan változó divattal, sem a ruhaipar környezetszennyező és pazarló hozzáállásával, sem a fast fashion üzletek által kínált silány minőséggel nem ért egyet. Úgy döntött, nem támogatja tovább ezt a körforgást, és persze az is csábító volt számára, hogy így sokkal több pénzt spórolhat.

A francia hölgyemény varróblogot vezet, ötleteit, tippjeit megosztja másokkal. Bár nem kizárólag saját maga varrja a ruháit, mert előfordul, hogy egy-egy fazon elkészítéséhez nem elegendő a tudása, így képtelen azt reprodukálni. Viszont azzal, hogy sok divatos szabásnak ellesi a csínját-bínját, folyamatosan fejleszti tudását. Ám ha vásárol is új darabot, biztos, hogy leértékelésen vagy használtruha-boltban keresgél magának, éppúgy, ahogy a kiegészítők esetében teszi.

A ruhavarráshoz felhasznált anyagokat is alaposan megválogatja. Kizárólag helyben gyártott vagy európai textíliákat vásárol, és azt is szem előtt tartja, hogy lehetőleg természetes szálakból álljon a szövet. A viszkózt és a poliésztert szeretné kizárni a sorból, és csak akkor hajlandó készruhát venni, ha nem talál olyan anyagot, amit kiszemelt, vagy nem tudná úgy megvarrni, ahogy a magazinfotókon látta.

Nemet mond azonban a Kínában, Bangladesben, Indiában gyártott ruhákra, és ha bármilyen ruhaneműre beruház, az biztos, hogy nem fast fashion üzletből való, hanem minőségi holmi, ami nem egy-két szezont bír ki, hanem évekig kitart. Előfordul, hogy régi darabokat alakít át, vagy a szabásból megmaradt „hulladékanyagokból” készít valamit, hogy kicsit se pazaroljon.

Saját maga varrja a ruháit, ilyen egyedi, színes cuccokat visel

Charlotte terve fantasztikus, mármint hogy igyekszik pazarlásmentesen és költséghatékonyan öltözködni, de tény, hogy ehhez idő kell, amiből nem mindenkinek van sok, még ha meg is éri feláldozni egy ilyen cél érdekében.

A francia blogger nagyon ügyesen szab-varr, látszik, hogy nem most kezdte, elképesztő, mi mindent meg tud valósítani a házi varrógépével.

Aminek szintén örül, hogy így könnyedén az alakjára szabhatja az új holmikat. Mivel nem túl magas, korábban gyakran megesett vele, hogy nem talált magára megfelelő nadrágot, szoknyát.

Most minden darabja tökéletesen passzol hozzá, jól ismeri a méreteit és azt is, hogy milyen szabások állnak jól neki.

Az egyszerű fazonok elkészítéséhez legtöbbször színes, mintás, vintage hatású anyagot vásárol, ezáltal egyedibb a megjelenése. Nem szereti a tucatdivatot, de gyakran merít ötleteket a trendekből, számos olyan kreációt készített már el, ami az üzletekben kapható, de csak a szabásukat veszi alapul.

Nemcsak profin űzi a varrást, hanem roppant kreatív, különböző divatkorszakokból merít inspirációt, és olykor régi holmik kisebb-nagyobb átalakításával valósítja meg ötleteit.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés