Az aktuális divatot teljesen átszövi a vintage stílus, ám a múltidéző fazonok szinte észrevétlenül keverednek a modern öltözködési elemekkel. Ez a blogger azonban kizárólag olyan holmikat válogat össze, amelyek a harmincas-negyvenes, illetve az ötvenes-hatvanas évek divathangulatát elevenítik fel. A színhatással és a kiegészítőkkel még inkább ráerősít a csodás összképre!

hirdetés

Míg régen főként turkálókból lehetett olyan kincsekre szert tenni, melyek tökéletesen belepasszoltak a retró szettekbe, manapság bármelyik üzlet kínálatából ki lehet szemezgetni efféle darabokat, akkor is, ha valaki egy bizonyos divatkorszakot szeretne megidézni az összeállításaival.

A vintage stílus újabban a mix & match trend vezérfonalaként bukkan fel, illetve túlnyomórészt csak a részletekben bújik meg, de mivel idén a hatvanas-hetvenes évek irányzatai is felerősödtek, egyre többen vállalják be a teljes egészében múltidéző hangulatú öltözékeket.

Mathilda jórészt a harmincas-negyvenes, valamint az ötvenes-hatvanas évekre jellemző fazonokkal alapozza meg szereléseit, ám a hetvenes-nyolcvanas évek divatvívmányait is szívesen alkalmazza bájos stílusmixeiben.

Így a legizgalmasabb a vintage stílus: csodás színes szetteket állít össze a blogger

Sokan azt gondolják, hogy a vintage stílus unalmas és poros, ami divatjamúlt, avítt megjelenést kölcsönöz az embernek. Meglehet, hogy korábban így volt, de amióta tombol a retróláz, és az utcai divatba is beszöktek az izgalmas stílusmixek, félre is seperhetjük ezt az aggodalmat.

Nem muszáj autentikusan összeválogatni a fazonokat, bátran keverheted a különféle divatkorszakok stílusjegyeit, ahogy a Mathilda Wears blog és shop működtetője is teszi.

Mathilda szívesen alkalmaz feltűnő, élénk színblokkokat, amelyek még a maszkulin beütésű szettjeit is nőies szintre emelik.

Coco Chanel laza, férfias elemekből álló sikkjéből is bátran merít, gyakran kötött pulóverrel és turbánszerűen megkötött fejkendővel boronálja össze a maszkulin stílusú nadrágokat.

A franciás divatelemek többször felbukkannak öltözékeiben, a kiegészítőkkel teremti meg igazán a sikkes összhangot.

Az angol vidéki romantika stíluselemeit úgyszintén szereti elsütni, a fodros blúzok, a hatalmas kötött pulóverek, valamint a kantáros kertésznadrágok sem hiányoznak a repertoárjából.

Ha kedvet kaptál az egyedien alakítható vintage stílus kipróbálásához, a blogger vagány, romantikus és nőies öltözékei rengeteg inspirációval szolgálhatnak.

Kiemelt kép és cikkfotók: mathildawears/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés