A nyári sminkdivat tele van játékos színekkel, izgalmas formákkal és nosztalgikus megoldásokkal. Hosszú idő után ismét előkerültek a feltűnő árnyalatok, és a szemhéjtus is látványosabb, mint valaha. A rock and roll és a hatvanas évek trendjei gyakorolják a legnagyobb hatást az aktuális trendekre .

hirdetés

A hatvanas években nagyot fordult a világ, erősödött a feminizmus, új divatirányzatok jelentek meg, és ekkor vált népszerűvé a történelem első valódi szupermodellje. Twiggy valódi ikon volt, akinek frizuráját, öltözködését és sminkjét a nők tömegével kezdték el lemásolni. A makeupja főként fekete színekkel készült, a központi elem egyértelműen a látványos tusvonal volt, mely pár hónapja ismét felbukkant a trendek között.

Míg Twiggy a letisztult, modern női ideált képviselte, addig a hippistílus a látványos mintákkal, harsány színekkel hívta fel magára a figyelmet. Ám a motívumok nem csupán a ruhákon tömörültek, virágok kerültek a hajakba, az élénk színek pedig az orcát ékesítették.

Vibráló és nagyon menő a nyári sminkdivat: visszatértek a hatvanas évek trendjei

Mindkét irányzatra jellemző volt a drámai smink: erős – lila, narancs, rózsaszín, zöld – színek a szemhéjon, a hangsúlyos tusvonal, a műszempillák, illetve a vörös vagy nude rúzs.

2022 tavasza az öltözködésbe és a sminktrendekbe elképesztő színeket hozott, megjelent a vibráló kék, a pink, a napsárga, az élénklila és a lime-zöld. Az árnyalatok és az anyagok sokfélesége, a bohókás minták, a figyelemfelkeltő rojtok, a hatalmas táskák és csillogó-metálos elemek a felbolydult világban a szabadságot és a sokszínűséget jelenítik meg, a rafinált kivágások, elöl-hátul villantós felsők pedig a nők felszabadultságát tükrözik.

 

A sminkben az arcbőr természetes textúrájának megőrzése uralkodik, mára eltűntek a vastag alapozók, púderek. Ezzel párhuzamosan újra extra figyelmet kap a szem és a száj: az élénk színű szemhéjakon erős tusvonal fut, hódítanak a színes szemceruzák, szempillafestékek, a rúzsok esetében pedig a látványosan kontúrozott piros-vörös árnyalatok és nude színek jöttek divatba. A szabálytalanság a sminkben is az új szabály: a tusvonalak végei elmosódnak, a rúzsok középen hangsúlyosabbak.

Az új trendek megvalósításához a Rossmann rengeteg lehetőséget nyújt, mivel megjelentek az USA Beauty termékek, melyekkel remekül megidézhető a hatvanas évek hangulata. Az új szortimentben mintegy 140 termék található meg, melyek arcápolási, bőrápolási és sminktermékek, illetve újdonságként megjelentek az úgynevezett body tape-ek, amiket még a hollywoodi hírességek is használnak a kivágott ruhák alatt.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képek a cikkben: Michael Ochs Archives / Getty Images, Rossmann. 

Forrás: Rossmann.

  • Megosztás:
hirdetés