A vékony szálú haj dús, rugalmas tartást kap, ha megfelelő a frizura fazonja. Ezek a divatos vágások elképesztően megdobják a volument, búcsút inthetsz a lelapuló tincseknek, ha az alábbi verziók közül válogatsz.

hirdetés

A legtöbb nőnek van valamilyen problémája a frizurájával. Akinek egyenes, hullámosat szeretne, akinek hullámos, tűegyenes tincsekre vágyik. Akinek kevesebb a hajtömege, azt igencsak zavarják a fejtetőre lapuló szálak, míg az, akinek hatalmas hajzuhataga és vastag hajszálai vannak, a fésüléssel és az ápolással kínlódik a hétköznapok során.

A legtöbb esetben egy sikkes, jól eltalált fazon gyorsan megoldja a problémákat. Egy ügyes vágással remekül hozzá lehet igazítani a hajstílust a frizura adottságaihoz, így gyakorlatilag egyetlen fodrászlátogatás után is egészen más hatást kelt az összkép.

Vékony szálú haj esetén egyértelműen a tincsek dúsítása, a tövek megemelése és a tömegnövelés a cél, a profi fodrászok pedig pontosan tudják, hogy melyek azok a sikkes fazonok, amik látványosan felturbózzák a volument. Hosszabb és rövidebb változatokat is mutatunk.

 

6 frizura, ami dús hatást kölcsönöz akkor is, ha vékony, erőtlen szálú a haj

A pixie-frizuráról a legtöbbeknek kapásból a klasszikus, rövid változat ugrik be. A stílusos vágás azonban sokkal szerteágazóbb ennél, rengeteg típusa van, így maximálisan egyedi igényekre szabható a fazon. A hosszabb verziók esetében a fodrászok egyértelműen kihasználják a váltakozó hosszúság adta előnyöket. A felsőbb tincseket megemelik az alul felnyírt szálakkal, sokszor pedig még néhány hullámmal is megbolondítják az eredményt. Ha valaki még látványosabb, dúsabb frizurát szeretne, árnyalt festéssel a volumennövelő hatás abszolút fokozható.

A sikkes kis francia bob az elmúlt években még a klasszikus bobfazont is letarolta, hamar a népszerűségi lista élére ugrott. Ezt részben annak köszönheti, hogy tökéletes átmenetet jelent a hosszú és a rövid fazonok között, egy igazi arany középút, ami ráadásul a legtöbb arcformához csodálatosan passzol. Az már csak hab a tortán, hogy a vékony, erőtlen szálakból is kihozza a maximumot, megoldja a lelapuló tincsek problémáját és dögössé varázsolja a megjelenést. Egy csinos kis frufruval kombinálva még inkább érzékelhető a dúsító hatás, a fazon ebben a formában tökéletesen hozza a párizsi sikk nőies hangulatát.

Félhosszú fazon esetén a rétegezés az, ami megoldást jelenthet a vékony szálú, rugalmatlan és lelapuló tincsek problémájára. Ilyenkor a haj hossza nem tűnik el, csupán a tömege alakul át. Noha az ember veszít a tincsek vastagságából, mégis dúsabb, markánsabb frizurát mutat majd a végeredmény. Finom hullámokkal még inkább kiemelhető a határozottabb volumen.

A kócos shag fazon az idei nyár nagy durranása, népszerűsége azonban aligha fog csökkenni az elkövetkezendő időszakban. Már más vágásokkal is ötvözik, a dögös hatás mellett az sem hanyagolható el, hogy hihetetlenül felturbózza a frizura tömegét. Ez a hajstílus leginkább a fejtetőre helyezi a hangsúlyt, a fodrászok a felső harmadnál kicsit hosszabbra hagyják a tincseket, majd lefelé haladva elnyújtják a szálak hosszát. A dögös shag tehát abszolút megszabadít a fejtetőre lapuló összképtől, rugalmasabbnak és dúsabbnak láttatja a hajat. Rövidebb és hosszabb verzióban egyaránt remekül működik.

A féloldalasan vágott bob zseniális választás, ha valaki nem ragaszkodik a szimmetrikus eredményhez. Az eltolt választék abszolút dúsítja a tincseket, sokkal tömöttebbnek láttatja a frizurát, simán becsapja a szemet. Az illúzió hosszabb és rövidebb változatban is működik.

A hosszú, akár hátközép alá érő frizura sem lapul le feltétlenül, noha sokan ezért szabadulnak meg tőle, s kérnek rövidebb fazont a fodrásztól. A réteges, lépcsőzetes hajvágás, a tépett technika garantáltan dúsabbnak láttatja a tincseket.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés