Van, aki csak kacérkodik a merész, drasztikus frizuraváltás gondolatával, és van, aki simán bevállalja, amikor teljes megújulásra vágyik. Bár némi rizikóval jár a döntés, ha szerencsésen betalál az új fazon, az a stílusreformnak és az önbizalomnak egyaránt lendületet ad.

hirdetés

Bárkivel előfordulhat az élete során, hogy úgy érzi, megrekedt egy ponton, félúton kiveszett belőle valami, halovány kis lángocskává sikkadt a ragyogása. Ilyenkor egyszer csak arra ébred az ember lánya, hogy minden változatlan: mindig ugyanúgy szárítja be a haját, mindig ugyanolyan sémák mentén öltözködik, folyton-folyvást a jól bevált belső szabályrendszerét követi a biztonságos, de kissé már egyhangú komfortzónán belül.

A hév, hogy kitörjünk megszokásaink rabságából, gyakran a fodrászhoz hajszol minket. A megújulás érdekében ugyanis nem muszáj lecserélni a teljes ruhatárat, vagy meggondolatlan kísérletezgetésekkel végleg hátat fordítani önmagunknak, elég, ha kicsit feltupírozzuk az unalmassá vált megjelenést, amire egy merész frizuraváltás tökéletes lehetőséget kínál.

Nem kell letérni az önazonosság útjáról a stílusfrissítéshez, minden nő talonban tartott vágyai között akad olyan frizurafazon vagy hajszín, ami csupán a bátortalanság okán lett elsuvasztva a megvalósulatlan álmok fiókjának mélyére. Amikor úgy gondolod, kell egy kis kraft, hogy életet, pezsgést lehelj a megjelenésedbe, nyisd ki bátran azt a „fiókot”, és engedd szabadjára a képzeleted! Ezek a nők megtették, és nem csalódtak a változásban!

Pozitív energiákat szabadíthat fel a merész frizuraváltás: íme, az előnyei!

A merész, drasztikus frizuraváltás sok mindenre képes, megeshet, hogy egy cseppet sem szokványos hajszín bevállalása új sminkelési szokásokat vonz magával, de az is lehet, hogy hatására előkerülnek az élénkebb ruhák a szekrény mélyéről.

Egy bohókásabb, karakteresebb frizura felpiszkálhatja a szunnyadó önbizalmat, ez a lendület pedig új színt vihet a stílusodba. Előfordulhat, hogy romantikusabb irányt vesz az öltözködésed, vagy nőiesebb vonalra terelődik a megjelenésed, amit korábban a félelmeiddel korlátoztál magadban.

Megújulni felszabadító érzés, új energiákkal tölti fel az embert. Ismét izgalmasnak tűnhet a szettek összeállítása, mert mindennap új és új oldaladat mutathatod meg. Igen, egy jól eltalált frizura erre is képes!

A finomabb fazonfrissítés ugyanúgy felerősítheti a vonzerőt, de nem forgatja fel olyan mértékben a megszokott stílust, mint egy merészebb hajszín- vagy frizuraváltás. Persze, arról sem szabad megfeledkezni, hogy mindenkinél más skálán mozog a drasztikus fazonátalakítás, egyeseknek már nagy változást jelent, ha frufrut vágatnak, vagy bevállalják a réteges, lépcsőzetesen nyírt frizurát.

Akár a frizura hosszát, színét vagy stílusát illetően történik nagyobb változtatás, bárki úgy érezheti, mintha kicserélték volna, ehhez persze nem árt jól átbeszélni a fodrásszal, milyen módosítások válhatnak a megjelenés előnyére.

Noha a fodrászszalonok portfóliójában többnyire hangsúlyos sminket kapnak a frizuraújításon átesett modellek, a képeken jól látható, hogy a megjelenésben, attitűdben bekövetkezett változás nem csak az erős makeupnak köszönhető. Egy jó frizura akkor is feldobja az ember stílusát, ha nem támogatja meg feltűnő sminkkel.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés