A vékony szálú haj sok trükközést igényel, hogy megvalósuljon a dús hatás. Ez esetenként csak volumennövelő és fixáló termékekkel, illetve időigényes beszárítási manőverekkel érhető el, de megesik, hogy még így sem tartós az eredmény, vagy ami még rosszabb, mesterkélt az összhatás. A legjobb, ha a frizura fazonja is megtámogatja a jó tartást.

hirdetés

A vékony szálú, esetlen tincsek sok bosszúságot okoznak viselőjüknek. Bár genetikai adottságokon is múlik a haj vastagsága, gyakran a hajápolók túlzásba vitt használata, a rendszeres hőhatással járó formázás, hajfestés miatt válnak erőtlenné a szálak, amit jelentős hajritkulás is kísérhet.

Bárhogy is van, a lelapuló frizura nem nyújt felemelő látványt, ám a fazon átgondolása segíthet a problémán. Rétegelt hajvágással kezelhetőbbé tehetőek a gyenge, hervatag tincsek, ezáltal egyszerűbbé válhat a beszárításuk, formázásuk. Bár ezek a fazonkialakítások nem garantálják, hogy bátran elhagyhatod a hajszárítót, a körkefét, vagy a hajvasalót, lényegesen lerövidítik a frizurakészítés procedúráját, így leredukálható a hőkezelés. Már ezzel is esélyt adhatsz a tincseidnek a megerősödésre, regenerálódásra.

5 divatos frizura, ami megdobja a haj volumenét: nem elérhetetlen a dús hatás

A vékony szálak könnyen összeesnek, egymásra lapulnak a fejtetőn, ez azonban elkerülhető a trükkös, réteges vágásokkal. Nem muszáj rövid frizurára váltanod, a laza, lépcsőzetes kialakítás félhosszú és hosszú haj esetén éppúgy megvalósítható.

Hiába sűrű a hajzuhatag, a selymes, szöszke tincsek nem rendelkeznek jó tartással, emiatt gyakran kivillan a fejbőr. A lépcsőzetes rétegezéssel optikailag megnövelhető a frizura volumene, mert életteli, lágy esést kap a haj, ezáltal jobban megtartja a csavarással, sütéssel kreált hullámokat.

Ha a félhosszú hajviselet csak unalmasan lóg, és nem áll semerre, egy rövidebb bob fazonnal csodásan felfrissíthető. Könnyebb beszárítani, és tovább megőrzi a dús hatást.

A lazább rétegek kifelé-befelé kunkorodó hajvégei eleve tömöttebbnek láttatják a frizurát. Ez a fazonkialakítás mindenkinek ajánlott, aki nem akar lényeges változást a hajhosszban, csak szeretné látványosabbá tenni a hajkoronáját.

Van, hogy egy laza frufruval érhető el a kívánt eredmény, mely szinte egybeolvad az arcot keretező hosszabb-rövidebb, texturált rétegekkel, melyek vastagabbnak, erősebbnek láttatják a fürtöket.

A változókorban a fejtetőn jelentkező hajritkulás is gyakran előfordul, de egy jól átgondolt fazonnal sikeresen leplezhető. A ritkás, töredezett tincseket rugalmasabbá teszik a vágásokkal kialakított rétegek, melyek megtámasztják egymást, ezáltal sűrűbbnek tűnik a frizura.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés