A modellek mindig reflektorfényben vannak, ezért különösképpen oda kell figyelniük a bőrükre. Egy-egy castingon rendszerint az első benyomás számít, és gyakran azt kérik tőlük, hogy smink nélkül, természetes külsővel jelenjenek meg a válogatáson. Így nem meglepő, hogy a már bevált szépségápolási praktikák sosem maradnak ki a bőrápolási rutinjukból.

hirdetés

A modellek a fotózások, bemutatók során rengeteg sminket viselnek. Napjában akár több alkalommal vastag festékrétek kerül a bőrükre, ami könnyedén eltömíti a pórusokat. A rengeteg utazás, a kevés pihenés sem támogatja a friss, üde kinézetet, amit elvárnak tőlük, hiszen bőrszárazságot, szemkörnyéki sötét karikákat és pattanásokat egyaránt előidézhetnek a stresszes, túlterhelt időszakok.

Bár a fotózások alkalmával könnyebbséget jelenthet az utólagos retusálás, illetve a mai sminktechnikák is sokat tesznek ahhoz, hogy makulátlannak tűnjön a bőrfelszín erős maszkhatás nélkül, azért a castingokon az ápolt bőr gyakran döntő szerepet játszhat egy-egy munka elnyerésében.

A korai ráncok, a dehidratált hámréteg és a sötét foltok problémája egy jól felépített bőrápolási rutinnal általában elkerülhető, ám az életmód sem elhanyagolható szempont a a csodás bőrkép fenntartásának érdekében. A modellek nem csupán az alakjuk miatt figyelnek oda az étkezésükre, számos olyan táplálékot fogyasztanak, melyek értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal szolgálják a bőr és a haj egészségét.

Emellett arra is odafigyelnek, hogy milyen kencékkel ápolják arcbőrüket: a nedvességmegkötő, a tápláló, valamint a hámlasztó hatóanyagok előnyt élveznek. A modelleknek jól felépített rutinjuk van a napi bőrtisztítást és -ápolást illetően, de arra az esetre is akadnak bevált praktikák a tarsolyukban, ha hirtelen beüt a bőrkatasztrófa.

Bevált szépségápolási praktikák egyenesen a kifutóról

A modelleknek mindig tökéletes arcbőrrel kell megjelenniük, hiszen a smink sem tud elfedni minden bőrhibát. A túlságosan száraz bőrfelületen pedig porózussá válhat még a legszebben elkészített makeup is. Ezért fontos, hogy a bőr megfelelően elő legyen készítve a festék felvitele előtt, de éppúgy a sminkmentes napok is sokat számítanak. Természetesen a jól felépített arcápolási rutinról sem feledkezhetünk meg.

Arcgőzölés

A sminkben töltött hosszú órák után a modellek szinte azonnal lemossák a festéket. Ám ennek ellenére is előfordul, hogy a pórusokat eltömítik a termékek, szennyeződések. A tűhegynyi krátereket legtöbbször arcgőzöléssel tisztítják meg.

Ebben az esetben nem kell professzionális kezelésekre gondolni, ezt sokszor otthon oldják meg. Forró vízbe mentateát áztatnak, majd a tál fölé hajolnak és letakarják az arcukat egy törölközővel. Így a gőz megfelelően ki tudja tisztítani a szennyeződéseket a pórusokból.

Hidratálás

A sok smink szárazzá teheti a bőrt, ezért a lemosás után elengedhetetlen a megfelelő hidratálás. A gazdag, tápláló krémeket kedvelik a legtöbben, melyek nem engedik kiszáradni az arcbőrt, így az tovább marad feszes és üde. A krémről zsíros vagy kombinált hámréteg esetén sem szabad elfeledkezni, ebben az esetben jöhetnek a könnyedebb textúrák, melyek kiválóan javítják a hámréteg vízmegkötő képességét.

 

Természetes összetevők

A teafaolaj is kedvelt kencének számít a manökenek között, sokan ezzel halványítják el a bőrfelületen megjelenő apróbb hegeket, foltokat.

Az olaj mellett nagyon népszerűek a különféle házi kencék, ezért sok nőnek kerül be a rutinjába az avokádó és a méz. Ezek ragyogóvá és teltté teszik a fáradt bőrt.

Hűsítő kencék és arcmasszázs

A fagyasztásos módszerekre sokan esküsznek, ám a túlságosan hideg, jeges dolgok nem használnak az arcbőrnek. A modellek azokra a hűsítő, nem túl hideg készítményekre esküsznek, melyek mérséklik a fáradtság jeleit és serkentik a vérkeringést a bőrben. Ezt a hatást más bevett gyakorlattal kombinálják. Szinte minden modell tarsolyában akad egy jól bevált arcmasszírozó rutin, amit akár egy hotelszobában is könnyedén elvégezhet a fotózás vagy divatbemutató napja előtt.

Nem csak az ujjaikat használják a nyirokmasszázshoz, hanem bőrfrissítő kütyüket is szívesen bevetnek. Számos szépségtechnikai eszköz kapható manapság, mely stimulálja az arc izmait, elősegíti a bőr méregtelenítését, valamint felpezsdíti a vérkeringést. A véráram fokozásával a sejtek tápanyag- és oxigénellátása megnő, ezáltal könnyebben tudnak megújulni, regenerálódni. Ugyanakkor a lélekre is frissítően hat egy kiadós arcmasszázs, mellyel megfelelő tisztítás és ápolás mellett csökkenthetők a bőrhibák.

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés