Jennifer Garner alig hét percbe sűríti bele a bőrápolást és a sminkelést, a gyors szépségrutin azonban tökéletesen működik. Ezeket a lépéseket tényleg nem nehéz beszorítani a reggeli rohanásba.

hirdetés

Jennifer Garner nem bonyolítja túl a szépségrutinját, mindössze hét percbe sűríti bele a legfontosabb lépéseket. A színésznő sokak számára a Hirtelen 30 című film megjelenésekor vált ismertté, ahol egy gyönyörű, érett nő szerepében tündököl. Azóta már az ötvenesek csoportját erősíti, ám a megjelenése nemigen árulkodik az elmúlt cirka húsz évről. Bár a bőröregedés látható jelei nagyban függnek a genetikai adottságoktól, az életmódbeli és arcápolási szokások éppúgy meghatározzák, hogy mikor és milyen mértékben jelentkeznek.

Jennifer Garner szerint egy rövid szépségrutin is elegendő: minden a lépéseken múlik

Napi szinten nyilván nem csupán ennyiből áll Jennifer Garner bőrápolási módszere, ám, ahogy a videóban is elmondja, gyakran, amikor elfoglaltabb, muszáj leredukálnia a szépítkezésre szánt idejét, ezért olyankor egy rövidebb, praktikusabb rutinra hagyatkozik. Ahhoz, hogy felmérje, melyek a legfontosabb, kihagyhatatlan lépések, igencsak jól kell ismernie bőrének tulajdonságait és pillanatnyi állapotát.

A szakértők rendszeresen hangsúlyozzák, és mi is osztjuk a véleményt, miszerint a kevesebb néha tényleg több, a ragyogó, egészséges megjelenésű, szép bőrkép eléréséhez nem kell tonnányi kozmetikumot alkalmazni. Az a lényeg, hogy a leegyszerűsített, minimalista rutinban olyan hatóanyagok szerepeljenek, amelyek bőrtípusnak megfelelően támogatják a hámréteg védelmét és megújulását, emellett eleget tesznek a bőr aktuális igényeinek, illetve egymással kombinálva sem vesznek össze. Az szintén fontos, hogy a megfelelő sorrendben kerüljenek fel az arcbőrre, nyakra, dekoltázsra. Attól még nem biztos, hogy szebb eredményre számíthatsz, ha túltolod az arcápolást és rengeteg hatóanyaggal bombázod a bőrödet. A smink előkészítése ugyancsak hasznos lépés, a színésznő ehhez ad szuper tippeket.

Jennifer Garner fiatalkorában pattanásokkal küzdött, ennek okán ásta bele magát mélyebben a bőrápolás rejtélyes világába. Kiemelt figyelmet szentel a bőr megtisztításának, amit sokan nem vesznek igazán komolyan. Márpedig arctisztítás nélkül nincs egészséges hámréteg, sőt, a smink sem mutat olyan szépen, ha a bőr nincs lepucolva.

Az arctisztítás mellett a hámlasztás az, amire szintén érdemes nagy hangsúlyt helyezni. Bár néhány éve még a különböző dörzsölő golyókkal megspékelt cuccok voltak népszerűek, mára mindenki megtanulta, hogy a kémiai hámlasztás az, ami tényleg működik. Mind a pattanások, mind a bőrhibák, mind pedig a ráncok elleni küzdelemben fontos szerepe van az AHA-, illetve BHA-savaknak.

A következő lépés a hidratálás, ami minden szépségrutinból nélkülözhetetlen. Teljesen mindegy, hogy az embernek milyen a bőrtípusa, a hidratáló hatóanyagokra nagy szüksége van a hámrétegnek. Jennifer Garner hialuronsavval tölti fel a szöveteket. A szérumot egy testesebb hidratálóval is megtoldja.

Ha bárki azt gondolná, hogy egy hétperces szépségrutinba a szemkörnyék ápolása nem fér bele, nagyon téved. A színésznő a szem alatti területről sem feledkezik meg a gondoskodás során, mert úgy gondolja, hogy ez a lépés rendkívül fontos eleme a jól kialakított rutinnak.

Nem a véletlennek köszönheti, hogy 51 évesen éppen olyan fiatalos és feszes az arcbőre, mint annak idején. A fényvédőt soha nem hagyja ki a rutinjából, akármennyire is szeretne gyorsan túlesni a szépítkezésen. Fiatalabb korában ő sem vette komolyan az SPF fontosságát, ám ma már tudja, hogy nélkülözhetetlen.

Jennifer Garner ezzel gyakorlatilag két perc alatt le is tudja a bőrápolást, ami nagyon rapidnak tűnik, de a legfontosabb lépéseket maximálisan kipipálja. Az alap hármas rutint alkalmazza, ami tényleg remekül működik.

Ezután jöhet a smink, amire szintén nem szán túlzottan sok időt. Jennifer Garnernek a kezében vannak a rutinos mozdulatok, pillanatok alatt lealapozza, majd kontúrozza az arcát, sőt, még az áll alatti területre is hangsúlyt fektet. Minden apró részletre ügyel, de semmivel nem pepecsel sokáig. Talán éppen ennek köszönhető, hogy az eredmény abszolút természetes hatást kelt, a színésznő nem készít magának porcelánbaba arcot. Bár a bronzosítóval és a pirosítóval sem fukarkodik, mivel nagyon visszafogott, természetes árnyalatokat használ, az eredmény kicsit sem mesterkélt.

A készülődés végén még a frizuráját is felfrissíti, a hétperces készülődésbe a tincsek fényesítése szintén belefér. Jennifer Garnertől tényleg érdemes ellesni, hogy milyen egy tudatosan, jól felépített, ultragyorsan bevethető szépségrutin. Jó öteleteket ad az alaplépésekhez, de a hatóanyagokat, kozmetikumokat mindenkinek a saját bőrtípusa, valamint igénye alapján kell összeválogatnia.

Kiemelt kép: James Devaney/GC Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés